Linkuri accesibilitate

Fostul ministru Daniel Chițoiu, pus sub învinuire pentru ucidere din culpă


Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu (ALDE), a fost audiat joi de procurori
Fostul ministru al Finanțelor, Daniel Chițoiu (ALDE), a fost audiat joi de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș l-au pus, joi, sub învinuire pentru ucidere din culpă pe fostul ministru Daniel Chițoiu, în cazul accidentului rutier în care a fost implicat, pe 26 decembrie, soldat cu moartea a două persoane.

"Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. A refuzat să dea declarații la audieri, prevalându-se de dreptul la tăcere", a declarat pentru HotNews procurorul Cătălin Arsene de la Parchetul din Argeș.

După audiere, care a durat mai puțin de jumătate de oră, Daniel Chițoiu a refuzat să dea amănunte jurnaliștilor, răspunzând monosilabic la câteva întrebări.

Daniel Chițoiu a confirmat că el este cel care a sunat la 112 pentru a anunța producerea accidentului, a spus că nu a vorbit cu familiile victimelor și, întrebat dacă vorbea la telefon înainte de impact, Daniel Chițoiu a răspuns negativ.

Parchetul General a anunțat, pe 6 ianuarie, că dosarul privind accidentul rutier în care a fost implicat Daniel Chițoiu a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş de la Parchetul Judecătoriei Pitești, "având în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat – două persoane decedate şi două cu vătămări corporale şi a calităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din conducătorii auto implicaţi în accident".

Secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu, a fost implicat într-un accident produs pe DN7, Pitești-Râmnicu Vâlcea, soldat cu un morți și doi răniți. O a doua persoană a murit la scurt timp.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc în zona localității Zamfirești, unde o mașină a pătruns pe contrasens și s-a lovit frontal de un alt autoturism. Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens.

Imediat după accident, Chițoiu a fost filmat ieșind singur din mașină, dar ulterior a fost pus pe o targă și transportat la Spitalul Floreasca din București. Daniel Chițoiu a fost internat câteva zile în Secția de Terapie Intensivă și a fost externat pe 2 ianuarie.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG