Linkuri accesibilitate

A început înscrierea în programul „Casa verde” - fotovoltaice


 Banii vor fi acordați în ordinea înscrierii. Statul acordă 20.000 de lei pentru fiecare sistem de panouri fotovoltaice, care reprezintă 90% din preţ. Restul de 10%, adică 2.000 de lei, trebuie finanțat de beneficiar.
Banii vor fi acordați în ordinea înscrierii. Statul acordă 20.000 de lei pentru fiecare sistem de panouri fotovoltaice, care reprezintă 90% din preţ. Restul de 10%, adică 2.000 de lei, trebuie finanțat de beneficiar.

Administrația Fondului pentru Mediu demarează sesiunea de finanțare pentru înscrierea persoanelor fizice în programul de instalare a sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, începând cu 19 mai.

În prima etapă se vor înscrie în premieră instalatorii, apoi vor depune solicitările și proprietarii locuințelor.

De asemenea, unitățile de cult se vor putea înscrie în program în perioada 27 iunie 2023.

Banii vor fi acordați în ordinea înscrierii. Statul acordă 20.000 de lei pentru fiecare sistem de panouri fotovoltaice, care reprezintă 90% din preţ. Restul de 10%, adică 2.000 de lei, trebuie finanțat de beneficiar.

Programul „Casa Verde” are în acest an un buget de 2 miliarde de lei, adică 90.000 de gospodării vor putea beneficia de finanțare.

Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice.

„Ne dorim ca programul să fie un real succes și să putem sprijini aproximativ 87.500 de gospodării în efortul lor de a-și reduce costurile cu factura la energie, pe lângă cele 55.000 sisteme aprobate în cele două sesiuni de finanțare organizate până acum”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG