Linkuri accesibilitate

Care sunt cele mai curate județe din România, unde se aruncă cele mai puține deșeuri în natură


În top se află Maramureș, Cluj și Sibiu, spune Ana-Maria Hâncu, co-fondatoare a mișcării Let’s do it Romania!. La polul opus, ea a menționat județul Brăila, în care și interesul pentru acțiuni de voluntariat e scăzut, notează Știrile ProTV.

Let's Do It, Romania! (LDIR) este o mișcare civică non-guvernamentală, care are ca scop combaterea problemei deșeurilor din România. Una dintre acțiunile cele mai cunoscute ale LDIR este Ziua Națională de Curățenie, în care sute de mii de voluntari se unesc pentru a curăța zonele poluate cu deșeuri din întreaga țară.

La prima acțiune de ecologizare, organizatorii se așteptau la 10.000 de voluntari, dar s-au strâns 200.000.

„În septembrie avem proiectul Ziua Națională de Curățenie. Este o zi în care ne întâlnim în natură. În general acolo facem curățenie și strângem deșeurile. Adică nu e o activitate tocmai plăcută, dar foarte necesară, pentru că natura are nevoie de ajutor”, spune Ana-Maria Hâncu.

Citește mai multe pe Știrile ProTV.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG