Linkuri accesibilitate

Lufthansa și Tarom își suspendă zborurile către Orientul Mijlociu din motive de securitate


Lufthansa și Tarom au anunțat că-și suspendă zborurile către Tel Aviv (Israel), Amman (Iordania), Beirut (Liban), Teheran (Iran) și Bagdad (Irak) din motive de securitate, pe fondul agravării tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Compania aeriană germană Lufthansa a suspendat zborurile către Iran, Israel, Irak și Beirut, pe fondul tensiunilor crescânde din Orientul Mijlociu.

„Pe baza analizei actuale de securitate, Lufthansa Group își ajustează din nou serviciile către Orientul Mijlociu”, a declarat compania aeriană într-un comunicat din 7 august.

„Toate zborurile către Amman, Beirut, Teheran și Tel Aviv sunt suspendate până pe 13 august inclusiv”, spune compania, citată de RFE/RL.

În urma evoluțiilor actuale din Orientul Mijlociu și a deteriorării contextului de securitate din regiune, zborurile către și dinspre Tel Aviv, Amman și Beirut pentru perioada 6-12 august 2024 au fost suspendate, mai spune compania.

Și Tarom a anunțat pe 5 august că suspendă zborurile către și dinspre Tel Aviv, Amman și Beirut în perioada 6 -12 august 2024.

Inițial, Tarom a suspendat doar zborurile pe ruta București – Beirut, până la data de 6 august, în urma alertei de călătorie emise de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE avertiza asupra riscurilor de securitate pentru deplasările în Republica Libaneză și recomanda evitarea oricărei călătorii.

Tensiunile din Orientul Mijlociu au escaladat pe fondul războiului Israelului din Gaza și a uciderii săptămâna trecută la Teheran a lui Ismail Haniyeh, liderul Hamas din Palestina. Hamas a fost desemnată organizație teroristă de Statele Unite și Uniunea Europeană.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un avertisment de călătorie pentru Republica Libaneză de nivel 8/9, cu recomandarea evitării oricărei călătorii pentru întreg teritoriul acestui stat.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG