Linkuri accesibilitate

Marea Britanie ar putea restricționa vaccinul AstraZeneca pentru persoanele tinere


Marea Britanie ia în calcul să nu administreze vaccinul AstraZeneca pentru persoanele tinere
Marea Britanie ia în calcul să nu administreze vaccinul AstraZeneca pentru persoanele tinere

Autoritatea de reglementare a sănătății din Marea Britanie are în vedere o propunere de restricționare a utilizării vaccinului AstraZeneca la persoanele mai tinere din cauza îngrijorărilor legate de cheagurile de sânge, a informat luni Channel 4 News, preluat de Reuters.

Anterior, specialiștii britanici au spus că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 au depășit cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge și că oamenii ar trebui să își continue vaccinul atunci când sunt invitați să facă acest lucru.

Revizuirea noastră detaliată este în curs și avem în raportare unele tipuri foarte rare și specifice de cheaguri de sânge cu trombocite scăzute în urma vaccinului COVID-19 AstraZeneca”, a declarat June Raine, directorul executiv al agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale.

Marea Britanie a vaccinat până acum 36 de milioane de persoane cu prima prima sau a doua doză de vaccin. A început mai întâi să ofere vaccinuri cetățenilor săi în vârstă, împreună cu lucrătorii din domeniul sănătății și cei vulnerabili din punct de vedere clinic.

Germania a fost prima țară care a recomandat restricționarea începând de săptămâna trecută a administrării vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, după mai multe cazuri de formare de cheaguri de sânge. Cei cu vârsta sub 60 de ani care doresc să se vaccineze pot decide dacă vor acest vaccin după consultarea unui medic specialist în vaccinare.

Slovenia a oprit și ea imunizarea cu vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani.

De săptămâna trecut, vaccinul de la AstraZeneca-Oxford se numește „Vaxzevria”, după aprobarea obținută de la Agenția Europeană a Medicamentului.

Problemele cu vaccinul de la AstraZeneca au apărut luna trecută, după ce mai multe țări au suspendat vaccinarea cu acest ser în urma semnalării unor probleme sanguine la mai multe persoane, precum dificultăţi de coagulare sau formarea de cheaguri de sânge (tromboze). După ce Agenția Europeană a Medicamentul cazurile semnalate în Norvegia și Germania a ajuns la concluzia că vaccinul de la AstraZeneca este unul sigur și eficient și îi protejează pe oameni împotriva COVID-19.

Vă mai recomandăm:

XS
SM
MD
LG