Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății nu vrea ca elevii să renunțe la măști în sălile de sport


Imagine generică

Ministerul Sănătății recomandă să nu se renunțe la masca de protecție nici în timpul orelor de sport la sală.

Ministrul Educației i-a cerut pe 1 martie Ministerului Sănătății să permită eliminarea măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică desfășurată în sălile de sport și afară, cu obligativitatea păstrării distanței de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare.

În răspunsul oficial formulat la solicitările ministrului Educației, obținut în exclusivitate de Edupedu.ro, secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că „nu se pot face ore de sport în sală, fără mască” fără a se menține riscul infectării, dar nu a dat un răspuns explicit cu privire la orele de sport ținute în aer liber.

România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sală.

„Nu există alte state în care orele de educație fizică să se deruleze și să fie obligați elevii să poarte mască”, a susținut ministrul Educației, recent, la Digi 24.

Și sindicatele din Educație și cele ale părinților au cerut eliminarea măștii la orele de sport.

„Este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei și Ministerului Sănătății, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte țări, nu însă și în ceea ce privește purtarea măștilor de către elevi la orele de educație fizică. Și atunci, și în prezent, elevii din majoritatea țărilor membre UE nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică. Greșesc specialiștii din aceste țări sau noi avem o problemă?!” - au spus părinții și sindicatele cadrelor didactice într-un apel comun lansat pe 1 martie.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Cătălin Drulă despre dependența de gazul rusesc
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:26 0:00
XS
SM
MD
LG