Linkuri accesibilitate

Ministrul Cuc pentru Roșia Today: „Tragedia din Ialomița va părea un accident minor pe lângă guvernarea liberală”


Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Tragicul accident din județul Ialomița soldat cu 10 morți și 7 răniți a stârnit reacțiile politicienilor aflați în plină campanie electorală.

De pildă Klaus Iohannis, aflat în vizită la Iași, a găsit imediat vinovații pentru producerea tragediei: guvernanții PSD. Aceștia ar fi, în opinia președintelui, principalii responsabili de lipsa infrastructurii rutiere, una dintre primele cauze ale carnagiilor de pe șosele. Nu de aceeași părere este și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care l-a invitat pe Iohannis la o cafea ca să-i explice că nu lipsa infrastructurii a fost motivul producerii accidentului din Ialomița.


Ministrul Cuc a anunțat că vor fi introduse dispozitive de scanare a retinei pentru evaluarea stării de oboseală a șoferilor de TIR. De parcă doar șoferii de TIR ar produce victime pe șosele din cauza oboselii și a consumului de alcool. ”Obosiții” cu SUV-uri sau cu basculante, autocare și tractoare pot fi trecuți cu vederea, din moment ce potențialele victime ale acestora sunt, teoretic, mai puține decât în situația coliziunii cu un șofer de TIR obosit.

Nu ar fi lipsit de interes ca autoritățile să folosească dispozitivele de scanare a retinei și pentru politicienii aflați în goană după voturi. De la atâta alergătură cu limba scoasă, unii dintre ei ar putea face victime în rândul electoratului mai slab de înger.

Reporterii Roșia Today au reușit să stea de vorbă atât cu președintele Iohannis, cât și cu ministrul Cuc pe marginea tragediei din județul Ialomița. ”Am urmărit cu atenție și multă îngrijorare reacția guvernului Dăncilă. Nu m-a convins domnul Cuc că este de bună credință când afirmă că avem infrastructură rutieră. Avem doar incompetenți și demagogi care ar trebui să-și scaneze singuri retina ca să se convingă că au obosit de-atâta stat degeaba la Palatul Victoria. Să plece cât mai repede ca să venim noi cu forțe proaspete!”, ne-a declarat Klaus Iohannis, în exclusivitate.

La rândul său, ministrul Răzvan Cuc i-a dat o replică președintelui: ”Dacă ar putea, domnul Iohannis ar da vina pe PSD și pentru eșecul Simonei Halep la turneul WTA de la Beijing. O să vedeți ce mare brânză vor face liberalii dacă Doamne ferește trece moțiunea de cenzură. Abia aștept să văd dezastrul de după. Tragedia de la Ialomița va părea un accident minor pe lângă guvernarea liberală”.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG