Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Olanda, o țară aflată sub nivelul mării, criticată dur de Maria Grapini, europarlamentarul unei țări aflate sub pământ


Marea doamnă a ortografiei românești, zâna dezacordurilor în limba română, a virgulelor între subiect și predicat, prințesa limbii de lemn mucegăit, eurodeputata Maria Grapini strălucește din nou.

Cucoana s-a răstit de data asta direct la Olanda, pe care a etichetat-o ca țară cu probleme majore în UE. Zborșeala lui Grapini, care a traversat Europa până la mările nordice, a sună tăios, hotărât, nemilos.

„Eu m-aş referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supăraţi, pentru mine Olanda este o ţară de risc major şi foloseşte ţările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept?” În sfârșit cineva are curajul și pune punctual pe “i”! Văzând noi cum înfierează doamna Grapini racilele Occidentului, am zis să nu lăsăm neexploatat spiritual dumneaei de observație, profunda capacitate de analiză și foto-sinteză asupra vieții, omului, plantelor și animalelor între care trăim. Așa că Roșia Today a realizat un interviu cu dumneaei, în care vom vedea pe cine mai pune la punct dintre mai marii lumii de astăzi, cu care numai o femeie curajoasă mai poate să se ia de piept.

Roșia Today: Bună ziua, doamnă Grapini!

Maria Grapini: Bună ziua dumneavoastră și tuturor cititorilor de radio ai dumneavoastră, care sunt fană Europa Liberă de mic copil. Îi pup pe toți și rog neapărat să dea și share la postările mele. Nu de alta, dar e păcat, că-s geniale.

RT: Bun! Revenind. Ce v-a supărat așa de tare la Olanda de v-ați răstit la ei?

MG: M-a supărat că un flintic de țară, care este sub ape, ne dă lecții, care noi, avem vârfurile Omu și Nehoiu, înalte mult deasupra la nivelul Mării Caspice.

RT: Nu e marea Caspică în Olanda.

MG: Mă rog! Deci m-a supărat la Olanda și că acum treizeci de ani, în 1989, echipa AC Milan, cu cei trei olandezi Rijkaard, Gullit și van Basten, au umilit-o pe Steua în finala Cupei Campionilor, iar Gullit și van Basten ne-au dat patru goluri.

RT: Cine vă mai supără dintre parenerii noștri externi?

MG: Aș vrea să mai trag un perdaf Marii Britanie, care nu știe încă dacă iese sau nu iese din UE. Dacă iese și lasă locul gol, noi, România, o să le luăm locul lor în UE și o să avem două Românii în UE, ca să moară de necaz Germania.

RT: Interesant! Și ce facem noi cu două locuri în UE? Noi nu ne descurcăm nici cu ăsta un loc.

MG: O să avem două locuri, cum era când mergeam cu trenul. Pe unul stai și pe celălalt întindem picioarele.

RT: Bine.

MG: Apoi mai aș vrea să-i transmit și lui Macron că este total incorect să existe decât vestele galbene. Corect ar fi să existe și pantalonii galbeni și fustele galbene. Să nu fie discriminare de sex.

RT: Pare o observație corectă. Pentru doamna Merkel aveți ceva?

MG: Da. Să interzică la marile lanțuri de magazine, gen Kaufland sau Lidl, să facă promoții la tigăi și drujbe gratis că se omoară oamenii la cozi. Deci ei ne omoară nouă cetățenii prin promoții.

RT: Pare coerent ce spuneți. Cine mai e de vină în UE?

MG: Belgia care ne ia copiii. I-au luat copilul lui marele rege Gheorghe Hagi.

RT: Da, doamnă, dar fiul lui Hagi, Ianis Hagi, a fost cumpărat de un club belgian, care îi va plăti un salariu de milioane de euro.

MG: Vedeți?! Deci ne cumpără valorile de mici.

RT: De Trump ziceți ceva?

MG: Nu-mi plac rochiile neveste-sii. Nu are gust cum am eu la haine. Să intre pe pagina mea de Facebook, unde poate vedea poze cu mine în ie, să vadă ce înseamnă bunul gust.

RT: Nu ne-ați spus nimic despre Putin. Nu vă enervează?

MG: Deci, domnul Putin este singurul om care îl apreciz oricât m-ar enerva.

RT: Ce apreciați cel mai tare la el?

MG: Cred că armata. O are foarte mare.

RT- Mulțumim.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG