Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Dăncilă, nu pleca! Cui ne lași? Nu vrem cu Diaconu!


Roșia Today se îndoiește că Ludovic Orban va face lumină în țară după moțiune
Roșia Today se îndoiește că Ludovic Orban va face lumină în țară după moțiune

Sunt șanse bune ca moțiunea să treacă. Foarte bine, asta e democrația. Dar la ce ne folosește plecarea PSD de la guvernare acum? Ce foloase aduce ea omului și, mai ales, ce e în mintea celor care par dispuși să preia frâiele țării acum?

Să spunem că vine PNL la guvernare. Oamenii ăștia n-au reușit să facă nici măcar opoziție, darmite să conducă țara, la cât de pregătiți sunt în acest moment. Desigur, în comparație cu cei care au puterea în prezent oricine pare mai bun. Să nu uităm că avem la butoane șoferii generației Hrebenciuc. Vi-i imaginați pe Ludovic Orban și Rareș Bogdan făcând lumină în această țară cu o politică puternic căzută în bezna minții? Greu de crezut, mai ales că ei se ceartă deja pe cioara de pe gard, vrabia din mână fiind moartă de foame.

Un guvern de uniune națională ar fi o glumă bună, fără îndoială. Exact asta ne definește cel mai bine pe noi, ca neam: uniunea. Știm prea bine teoria conform căreia un român trebuie să se ferească cât poate de alt român atunci când cei doi se află în străinătate. În țară vedem prea bine câtă armonie există între cetățeni. O adunătură de miniștri proveniți din toate partidele ar compune un tablou frumos, mai suprarealist decât a pictat vreodată Dali. Să nu uităm că scopul principal al celor mai multe guvernări românești a fost și va fi furatul. Dacă nici măcar când ești doar cu ai tăi nu tâlhărești țara așa cum ți-ai propus, alături de dușmani va fi și mai greu, iar circul va fi garantat.

Dacă vin tehnocrații, așa cum au mai fost după plecarea lui Ponta, vom asista la încă o sinucidere televizată. În timp ce ei vor muri repede, cei din PSD vor trage aer proaspăt și vor renaște dintr-o opoziție pe care nimeni în afara lor nu știe s-o facă mai bine.

Și atunci noi, cetățenii, ne întrebăm la ce ne folosește această moțiune. Bun, pleacă PSD-ul și o săptămână suntem mulțumiți. Dar filmul ăsta l-am mai văzut, nu? Anul pe care l-ar avea PSD la dispoziție să se refacă în opoziție, ar putea să fie exact ceea ce ei au nevoie ca să se reântoarcă la guvernare în 2020 cu un foarte bun procentaj electoral, dar și cu Ponta în fruntea lor călare pe un cal alb. Ponta ar deveni voievodul și reunificatorul stângii post-comuniste, Doamne păzește-ne! Adică am da timpul înapoi până în 2015. Or, chestia asta cu datul timpului înapoi este ca un blestem de la Revolutia din 1989 până azi. Noi am vrea să mai dăm timpul și înainte, pentru că viitorul este înainte, nu înapoi.

Pe de altă parte, această moțiune, odată trecută, ar putea face să dispară singurul personaj comic din campania electorală, Viorica Dăncilă care ar deveni irelevantă. Automat candidatul tristei figuri, Mircea Diaconu, prinde viteză și se plasează lângă Barna si Iohannis. Exact asta ne lipsea. Ceva mai plictisitor oare există?

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Europei Libere

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG