Linkuri accesibilitate

Roșia Today despre moștenirea lui Tudorel Toader


Tudorel Toader stă liniștit acum și încaseză bani cât pentru nouă vieți după ce a fost autorul clemenței pentru infractori
Tudorel Toader stă liniștit acum și încaseză bani cât pentru nouă vieți după ce a fost autorul clemenței pentru infractori

Bătaia clanurilor de interlopi, cu specializarea trafic de persoane, din Piața Constituției, încheiată cu o crimă, ne-a reamintit de Tudorel Toader. Și de faptele lui de arme, cu dedicație pentru tovarășii și „pretinii” din PSD-ALDE. A venit toamna și culegem roadele. Ele sunt pe măsura prostiei cu care s-a dat mai multă clemență pentru infractorii patriei.

Au trecut zile bune din momentul comiterii faptei din fața Casei Poporului până la primele descinderi ale poliției. Cu ocazia asta a fost găsit și principalul suspect. Doi domni abia eliberați pe baza recursului compensatoriu. Aceștia mai fuseseră condamnați pentru crimă. De ce a durat atât de mult? Poate că polițiștii și procurorii au crezut că nu e un caz de competența lor. Poate credeau că trebuie să intervină direct Curtea Constituțională, din moment ce omorul s-a produs în Piața Constituției. Sau poate au așteptat să mai aibă loc și alte crime, pentru a fi cazul mai convingător.

Dincolo de promptitudinea deja legendară a polițiștilor și procurorilor, trebuie să reținem o statistică publicată de Ministerul Justiției, la cererea deputatului PNL Florin Roman. La data de 18 septembrie 2019, 21.049 de deținuți au fost eliberați în baza recursului compensatoriu. 7.003 dintre ei sunt criminali, violatori, tâlhari și corupți. În doar două săptâmâni de le eliberare, 1.877 dintre cei cei 21.049 au comis fapte pentru care s-au întors în pușcărie. 47 pentru omoruri.

Cifrele sunt mult mai înfiorătoare dacă ne raportam la momentul intrării legii în vigoare. Pentru această frumoasă recoltă de toamnă, un mare merit îl are nea Tudorel Toader, care acum stă liniștit și încasează bani cât pentru nouă vieți. E profesor universitar, are cabinet notarial în Iași, niște salarii, pensii și sporuri care i-ar face invidioși și pe fotbaliștii de la Barcelona. Și tot în timp ce Tudorel culege roadele activității lui în slujba infractorului, politica românească a luat foc din cauza moțiunii. Criminalii își perfecționează tehnicile de execuție pe străzi, tâlharii își bat propriile recorduri, violatorii și pedofilii zburdă zglobii printre următoarele victime, iar Parlamentul e ocupat să schimbe niște incompetenți cu alții. Ca să fie treaba bună, am propune ca familiile Luizei și Alexandrei să fie băgate urgent la pușcărie și Ghorghe Dincă eliberat și pus șofer pe un autobuz de școală. Doar meseria lui este mecanic-auto.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG