Linkuri accesibilitate

David Nabarro (OMS), despre protecția facială: Va deveni în curând regulă


Mască medicală între flori de cireș

Protejarea feței cu măști de protecție va deveni în curând obișnuință, a declarat doctorul David Nabarro, trimis special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în materie de COVID-19.

Oamenii, spune medicul, vor trebui să se obișnuiască cu acestă nouă realitate.

„O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască", a declarat el pentru BBC.

Nabarro a avertizat că atâta vreme cât nu știm dacă acest va dispărea şi dacă persoanele vindecate nu îl vor contracta din nou și nici când vom avea un vaccin, atunci cea mai probabil și stilul oamenilor de viață ar trebui să se schimbe.

"Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică. Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmiterea sa", a spus Nabarro.

"Este o revoluţie. Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul. Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID", a mai spus înaltul reprezentant al OMS.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG