Linkuri accesibilitate

Populația din Kiev se adăpostește în stațiile de metrou pentru a se feri de atacurile nocturne ale armatei ruse. Imagine: Reuters/Irakli Gedenidze
Populația din Kiev se adăpostește în stațiile de metrou pentru a se feri de atacurile nocturne ale armatei ruse. Imagine: Reuters/Irakli Gedenidze

Rusia atacă Ucraina | Putin pune în alertă arsenalul nuclear. SUA cere cetățenilor săi să părăsească de urgență Rusia

Capitala Kiev și marile orașe din Ucraina au rezistat atacurilor armatei ruse. NATO a decis să trimită ajutoare militare (arme, muniție, rachete, echipamente de apărare aeriană și antitanc). Comisia Europeană, SUA, Marea Britanie și Canada au decis să decupleze Rusia de la SWIFT.

SUA, Marea Britanie și Comisia Europeană au decis să decupleze de la sistemul SWIFT (sistemul electronic de plăți bancare) mai multe bănci rusești

Oligarhii ruși și oamenii din jurul lui Vladimir Putin nu vor mai putea beneficia de pașapoartele de aur, prin care obțineau cetățenia unor state din Vest.

Capitala Ucrainei a rezistat atacurilor Rusiei, lupte grele s-au dus azi noapte în mai multe orașe cheie.

Țări membre NATO trimit ajutor militar Ucrainei pentru a se apăra, iar țările din Vest vor acorda sprijin financiar și umanitar.

Turcia nu a luat decizia închiderii Strâmtorilor pentru navele rusești.

România s-a alăturat statelor care au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești. O măsură similară a fost luată de Moscova pentru avioanele din România.

07:39 27.2.2022

Băncile rusești vor fi decuplate de la SWIFT, este decizia zilei de ieri. NATO trimite armament în Ucraina, iar țările din Vest oferă sprijin umanitar. Desfășurarea evenimentelor de sâmbătă, 26 februarie, din războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Apărarea Kievului a fost principala misiune a armatei ucrainene. Rusia a atacat cu tancuri și rachete Capitala Ucrainei, dar nu a reușit să obțină controlul total. Desfășurarea evenimentelor din a doua zi a războiului declanșat de Rusia.

Rusia a invadat Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, 24 februarie. Urmăriți desfășurarea evenimentelor în prima zi de atac.

07:54 27.2.2022

NATO ajută defensiva ucraineană pentru a rezista în fața atacurilor armatei ruse.

Armata rusă a atacat, sâmbătă, cu rachete şi artilerie mai multe orașe cheie din Ucraina. În Kiev s-au auzit explozii și focuri de armă lângă clădirile guvernamentale, informează Reuters.

Președintele Zelensky i-a mulțumit președintelui Macron pentru echipamentul militar defensiv primit.

08:37 27.2.2022

Președintele Zelenski l-a decorat post-mortem pe genistul care s-a sacrificat aruncând în aer un pod din regiunea Kerson, sud-estul Ucrainei, pentru a opri ofensiva rusă.

08:57 27.2.2022

Explozii puternice au avut loc în această dimineață lângă Kiev. Reporterul CNN a relatat că ele s-au produs în sudul Capitalei Ucrainei, într-un oraș aflat la 30 de km distanță.

Armata ucraineană susține că ritmul ofensivei ruse a scăzut, din cauza lipsei de combustibil și muniție. Informația a fost confirmată și de un oficial NATO, citat de CNN.

Trupele ruse au intrat în Harkov.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG