Linkuri accesibilitate

PMP nu vrea anticipate și nu va vota împotriva cabinetului Orban


Deputatul Marius Pașcan spune că PMP preferă postura de spectator și că nu se va implica în jocul declanșării anticipatelor
Deputatul Marius Pașcan spune că PMP preferă postura de spectator și că nu se va implica în jocul declanșării anticipatelor

Partidul Mișcarea Populară spune că va asista la „bătălia orgoliilor și vanităților” de la vârful politicii, din postura de spectator și că nu va intra în jocul declanșării anticipatelor.

Președintele executiv al PMP, Marius Pașcan, a spus joi, după consultările de la Palatul Cotroceni, că nu va vota împotriva unui eventual nou cabinet Orban.

  • „Nu vom consimți la validarea unui alt guvern decât cel cu care am făcut o înțelegere protocolară, pe care noi am respectat-o și aceasta a fost condiționată de participarea noastră la susținerea guvernului. Așa cum am făcut la moțiunea de cenzură, la fel vom proceda și acum, în sensul că nu vom participa la un vot împotriva învestirii lui Ludovic Orban”, a declarat deputatul Emil-Marius Pașcan.
  • „Vom rămâne spectatori, întrucât credem că este vorba de o dramaturgie în acest moment, o bătălie a orgoliilor, a vanităților la nivelul de vârf al clasei politice”, a mai spus Pașcan.

PMP „pledează” pentru alegeri la termen, invocând nevoia de stabilitate a țării.

  • „Sunt câteva luni până la alegerile locale. Cred că tocmai din acest motiv nu există justificat un temei rezonabil, rațional, pentru a forța alegeri anticipate. Noi pledăm pentru alegeri la termen. Nu ne ferim de eventuale posibile alegeri anticipate. Suntem pregătiți să ne batem în orice variantă. Primează nevoia de stabilitate a țării", a spus Pașcan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară că va convoca partidele la consultări începând de joi, de la ora 12.00, și că, cel mai probabil, joi seară va anunța și cine va fi noul premier desemnat.

Președintele Iohannis a spus că rămâne, în continuare, adept al anticipatelor dar că, dacă va constata că partidele parlamentare nu vor dori acest lucru, va insista ca, în continuare, „să fie votat un guvern care vine cu o agendă reformatoare, un guvern care este construit de și în jurul Partidului Național Liberal.”

Guvernul Orban a fost demis miercuri, de parlament, la trei luni de la învestirea sa. Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată cu 261 de voturi, cu 28 peste numărul necesar pentru demiterea guvernului.

Din totalul de 465 de parlamentari, 423 au fost prezenți, dintre care s-au exprimat 400: 261 pentru și 139 împotrivă.

Parlamentul a adoptat, miercuri, moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari PSD și UDMR, după ce guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, și-a angajat răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

XS
SM
MD
LG