Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis într-o dispută cu judecătoarea Baltag: Etapa protocoalelor s-a încheiat, intrarea cu bocancii în justiție s-a terminat


Gabriela Baltag, membră CSM, considerată o apropiată a Liei Savonea

Înainte ca președintele Klaus Iohannis să plece de la ședința CSM, după ce a susținut un discurs, judecătoarea Gabriela Baltag a spus că își dorește ca președintele să vorbească "deschis" despre "impactul unor intervenții oculte, de natura protocoalelor secrete" asupra justiției.

"Trebuie să ne gândim dacă vom mai permite vreodată ca justiția să fie supusă serviciilor secrete", a spus judecătoarea Baltag, care este percepută ca o apropiată a fostei președinte CSM, Lia Savonea.

"Acea etapă cu protocoale s-a încheiat de mult și voi veghea să nu se mai întoarcă. Și acea intrare cu bocancii a unor partide în justiție de asemenea s-a terminat", a răspuns Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis i-a mai spus judecătoarei Baltag că toți actorii implicați, adică și CSM, nu doar politicienii, trebuie să își asume rolul pentru "partea de care răspund în fața românilor".

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel, marți, la ședința de alegere a noii conduceri, ca CSM să susțină în mod efectiv recomandările Comisiei de la Veneția, ale MCV și GRECO, în scopul alinierii legislației la standardele europene. Recomandările instituțiilor europene nu sunt facultative, dar nu pot fi aplicate ca atare cât timp nu sunt transpuse în legislația internă, a precizat președintele.

Klaus Iohannis le-a atras atenția membrilor CSM că "asaltul asupra justiției a fost oprit temporar", dar "răul făcut trebuie reprat cât mai curând", iar CSM trebuie să contribuie la acest proces.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG