Linkuri accesibilitate

Protestul pașnic de la Paris s-a radicalizat seara. Ciocniri cu forțele de ordine


Protestul pașnic care a avut loc marți la Paris când sute de persoane purtând pancarte au îngenuncheat în tăcere, în fața ambasadei americane, s-a radicalizat pe seară când au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de ordine, care au folosit proiectile de cauciuc și gaze lacrimogene pentru a împrăștia manifestanții de pe șoseaua de centură.

Manifestaţia care a început la sfârşitul după-amiezii de marţi în faţa clădirii tribunalului din nord-estul Parisului a fost perturbată de o ploaie de proiectile, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene. Manifestanţii au fost dispersaţi apoi pe străzile din jur şi pe bulevardul periferic ce înconjoară Parisul. Pe artera rutieră deasupra căreia se ridicau nori de fum sute de manifestanţi au blocat traficul, lăsând maşinile să circule cu greutate. Confruntări sporadice au izbucnit pe şoseaua de centură unde poliţiştii, care au fost atacaţi cu pietre, au ripostat folosind arme cu bile de cauciuc, transmite AFP.

Manifestanții au răspuns la apelul comisiei de susținere a familiei Adama Traoré, un bărbat de culoare de 24 de ani, care a murit în 2016 în regiunea Paris, în urma unei arestări.

Violenţe s-au înregistrat, marţi seară, în centrul Parisului, în cursul unui protest faţă de abuzuri ale poliţiei asupra persoanelor de culoare, relatează cotidianul Le Figaro.

Aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat în zona Clichy din Paris pentru a susţine familia lui Adama Traoré, un bărbat de culoare în vârstă de 24 de ani decedat în anul 2016 în timp ce era reţinut de agenţi de poliţie.

Unii protestatari au lansat petarde spre forţele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

În oraşul Lille, aproximativ 2.500 de persoane au participat la un miting de protest faţă de violenţele poliţiei. "De la Adama Traore la George Floyd, aceeaşi instituţie, aceeaşi luptă! Vieţile persoanelor de culoare contează!", au scandat manifestanţii.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

XS
SM
MD
LG