Linkuri accesibilitate

PSD nu vine la votul pentru noul guvern. Dăncilă: „Iohannis, părintele spiritual al guvernului fără miniștri”


Fostul premier îl invită pe Klaus Iohannis la o dezbatere „unu la unu”.
Fostul premier îl invită pe Klaus Iohannis la o dezbatere „unu la unu”.

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că PSD nu se va prezenta la votul pentru învestirea guvernului Orban, dar că așteaptă ca noul cabinet să fie format cât mai rapid, altfel „și-au bătut joc de români”. Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la o „confruntare unu la unu”.

„Dacă nu-și asumă repede această răspundere, înseamnă că și-au bătut joc de români”, a spus Viorica Dăncilă, referindu-se la formarea cât mai rapidă a unui cabinet de miniștri de către Ludovic Orban.

„PSD nu va vota guvernul lui Iohannis. În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt amenințările liberalilor cu tăieri de pensii și salarii, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru antreprenori, cu majorări de impozite și taxe. Nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Fostul premier l-a provocat pe „candidatul Iohannis la o confruntare 1 la 1”, pentru „lipsa de respnsabilitate” față de români. Ea l-a numit pe Klaus Iohannis „părinte spiritual al guvernului fără miniștri și fără program”.

„Să vină cu programul, cu viziunea și cu bugetul. Orice întârziere este o bătaie de joc la adresa românilor. Șapte bărbați, incluzând și președintele României, au făcut efortul de a dărâma acest guvern. Mă aștept ca aceiași șapte bărbați să-și asume responsabilitatea de a crea majoritate pentru trecerea noului guvern. Vă asigur că PSD nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor”, a mai declarat Dăncilă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG