Linkuri accesibilitate

PSD închide ușile pentru întoarcerea lui Victor Ponta în partid, dar acceptă o alianță cu Pro România


Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD
Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este interesat de o „reîntregire a stângii” pe baza unor alianțe și a exclus o fuziune cu Pro România sau întoarcerea lui Victor Ponta în PSD.

Dacă domnul Ponta va deveni interesat de proiectul politic care se va lansa la congres sau alte forţe politice sau alţi lideri politici sau sindicate, categoric că vom avea o discuţie. (...) Domnul Victor Ponta nu are ce căuta în PSD. Noi vorbim de o alianţă, o reîntregire a stângii. Nu vorbim de fuziuni sau de venirea domnului Ponta in PSD”, a spus Ciolacu, duminică seara, la o emisiune tv.

Marcel Ciolacu a spus că încă nu s-a decis dacă va candida la congresul PSD, dar că e mulțumit că a pus partidul „pe șine”.

Tot ce a ţinut de probleme administrative şi organizatorice ale partidului s-au rezolvat, partidul este pe şine cum se spune, nu ştiu cât de bună veste este pentru domnul Orban”, a spus Ciolacu.

Liderul interimar al PSD este susținătorul ideii de candidatură în echipă și pe baza unui program politic în PSD. Congresul este programat pe 29 februarie.

PSD va depune o moțiune de cenzură în noua sesiune parlamentară, dar nu este clar încă pe ce temă, potrivit lui Ciolacu. Liderul interimar al PSD ar evita depunerea unei moțiuni de cenzură pe teme legate de justiție, dar aceasta ar fi posibilă dacă Guvernul insistă cu desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 27 decembrie, Memorandumul înaintat de Ministerul Justiţiei prin care se propune desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie și este posibil să înainteze Parlamentului un proiect de lege,

Susținere pentru Gabriela Firea

Preşedintele interimar al PSD a declarat că va susține candidatura Gabrielei Firea la Primăria București "din orice poziţie, fie de simplu membru PSD, fie de preşedinte, fie de preşedinte la Cameră sau preşedinte la Buzău".

Ciolacu a spus că Firea a anunțat în partid că dorește să candideze pentru un nou mandat, înainte de a face anunțul public.

Gabriela Firea a anunțat, pe 1 ianuarie, că va candida din nou pentru că „mi-am făcut datoria la Primăria Capitalei cu cinste, am terminat proiectele rămase începute din fostele mandate și am început noi proiecte, împreună cu echipa mea".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG