Linkuri accesibilitate

La Sloviansk, membrii Gărzii de frontieră a Ucrainei au primit joi, 29 decembrie, donații în alimente și cadouri de la familii. Elevi ucraineni le-au trimis desene.
La Sloviansk, membrii Gărzii de frontieră a Ucrainei au primit joi, 29 decembrie, donații în alimente și cadouri de la familii. Elevi ucraineni le-au trimis desene.

Război în Ucraina | Președinția Ucrainei: Niciun compromis în privința independenței, suveranității, integrității teritoriale

Ziua 309 de război. Forțele Rusiei au lansat, joi, un atac masiv cu rachete asupra a 10 din regiunile Ucrainei. Au murit cel puțin trei persoane. Kievul a anunțat că ar fi doborât 54 din 69 de rachete de croaziere lansate de ruși. La Harkov a fost lovită o centrală electrică.

22:44 29.12.2022

Președinția Ucrainei: Niciun compromis în privința independenței, suveranității, integrității teritoriale

Șeful Cancelariei prezidențiale a Ucrainei, Andrii Yermak, a declarat, joi, într-un interviu, că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și autoritățile ucrainene nu vor accepta vreun compromis cu privire la independența, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

„Nu va exista vreun Minsk-2”, a spus el, cu referire la formatul de negociere, în care au fost implicate Franța și Germania, menit să pună capăt războiului izbucnit în 2014 în estul Ucrainei, după ce Rusia a anexat ilegal peninsula Crimeea.

Yermak a mai spus că SUA și Ucraina înțeleg în același fel ce va însemna încheierea războiului, ce obiective are Ucraina și ce compromisuri sunt inacceptabile.

21:49 29.12.2022

Rubla a atins minimul din ultimele opt luni față de dolar

Potrivit CNN, declinul rublei înregistrat joi are loc pe măsură ce prețul petrolului scade și sancțiunile continuă să afecteze economia Rusiei.

Ministru rus de Finanțe, Anton Siluanov, a insistat, joi, că rata de schimb ar fi în curs de stabilizare, deși au loc „fluctuații minore”. Importurile cresc, a adăugat Siluanov, precizând că, dacă va fi cazul, bugetul pe anul viitor va permite folosirea fondurilor în exces obținute din petrol pentru stabilizarea monedei naționale.

Rusia a anunțat săptămâna aceasta că va interzice exporturile de petrol către țările care au acceptat plafonarea prețului decisă de Occident.

21:38 29.12.2022

Rusia: Închisoarea pe viaţă pentru „acte de sabotaj”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a promulgat joi o lege care pedepseşte actele de sabotaj cu sentinţe care pot ajunge până la închisoarea pe viaţă, transmite Agerpres, care citează DPA.

Pedeapsa poate fi dată nu doar pentru un act de sabotaj - complot pentru o lovitură de stat sau alte „acte subversive” - ci şi pentru finanţarea, planificarea şi recrutarea persoanelor care să comită astfel de acţiuni.

Activiştii pentru drepturi civile susţin că formularea vagă şi diferitele interpretări ale legii oferă autorităţilor un cadru larg pentru persecutarea celor care se opun politicilor Kremlinului.

20:04 29.12.2022

Imagini cu racheta ucraineană doborâtă în Belarus

Publicația Nexta a postat pe Twitter imagini prezentate de presa oficială din Belarus după doborârea unei rachete antiaeriene ucrainene la circa 15 kilometri de granița dintre cele două țări.

Ministerul Apărării din Belarus a transmis, joi, că forțele sale aeriene au doborât o rachetă antiaeriană S-300 ucraineană, care ajunsese în spațiul aerian al țării.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG