Linkuri accesibilitate

Iana își îmbrățișează o prietenă după ce casa mamei ei, de lângă Kiev, a fost lovită în atacurile rusești cu rachete de joi, 29 decembrie 2022.
Iana își îmbrățișează o prietenă după ce casa mamei ei, de lângă Kiev, a fost lovită în atacurile rusești cu rachete de joi, 29 decembrie 2022.

Război în Ucraina | Putin vrea mai multă cooperare militară cu China. Zelenski: Ne menținem pozițiile în est și, pe alocuri, avansăm ușor

Ziua 310 de război. În timp ce în Ucraina forțele ruse au bombardat masiv toate orașele mari, în Rusia, Vladimir Putin a promulgat joi o lege care pedepseşte actele de sabotaj cu sentinţe care pot ajunge până la închisoarea pe viaţă.

21:26 30.12.2022

SUA sunt îngrijorate de asocierea Chinei cu Rusia

Departamentul de Stat al SUA a transmis, vineri, îngrijorarea față de asocierea Chinei cu Rusia, așa cum a reieșit aceasta din discuția online avută de președinții Vladimir Putin și Xi Jinping.

„Beijingul spune că e neutru, dar e clar că investește în apropierea de Rusia”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat citat de Reuters. „SUA monitorizează acțiunile Beijingului îndeaproape”, a adăugat acesta.

21:06 30.12.2022

Zelenski: Ne-am menținut pozițiile, iar pe alocuri avansăm

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus în mesajul transmis vineri seară că în Donbas (zona din estul Ucrainei, care include regiunile Donețk și Lugansk) au loc în continuare cele mai grele bătălii. El a numit orașele Bahmut, Soledar și Kreminna și a spus că, în general, forțele ucrainene și-au menținut pozițiile și există zone unde au avansat ușor.

Potrivit lui Zelenski, una din cele mai mari provocări ale următoarei perioade este menținerea surselor de energie. În paralel, apărarea antiaeriană va deveni tot mai puternică, a spus el.

19:20 30.12.2022

Oligarhii ruși au pierdut aproape 100 de miliarde de dolari în 2022

Potrivit The Guardian, sancțiunile impuse de Occident în urma invadării Ucrainei la ordinul lui Vladimir Putin au adus pierderi de 95 de miliarde de dolari oligarhilor ruși.

Averea lui Roman Abramovici a scăzut cu 57% în 2022, până la 7,8 miliarde de dolari, potrivit Indexului miliardarilor publicat de Bloomberg. Sancțiunile împotriva fostului patron al echipei de fotbal Chelsea au fost impuse pe 10 martie. A fost unul dintre primii oligarhi ruși sancționați.

Miliardarul Ghenadi Timșenko, investitor în domeniul energiei și prieten al lui Putin a pierdut 48% din avere, iar Suleiman Kerimov, alt aliat al liderului de la Kremlin a pierdut 41% din avere.

17:25 30.12.2022

Așa-numitele „republici populare” Donețk și Lugansk au adoptat „constituții”

Potrivit agenției oficiale ruse TASS, autoritățile separatiste din Donețk și Lugansk au anunțat, vineri, că au adoptat constituții.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ulterior că „procesul de integrare al acestora în sistemul legal, economic, social și de securitate al Rusiei este în plină desfășurarea”.

Prioritatea ar fi, a adăugat el, asigurarea securității celor două regiuni pe care Rusia pretinde că le-a anexat, alături de Herson și Zaporojie, în urma referendumurilor ilegale din septembrie.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG