Linkuri accesibilitate

Iana își îmbrățișează o prietenă după ce casa mamei ei, de lângă Kiev, a fost lovită în atacurile rusești cu rachete de joi, 29 decembrie 2022.
Iana își îmbrățișează o prietenă după ce casa mamei ei, de lângă Kiev, a fost lovită în atacurile rusești cu rachete de joi, 29 decembrie 2022.

Război în Ucraina | Putin vrea mai multă cooperare militară cu China. Zelenski: Ne menținem pozițiile în est și, pe alocuri, avansăm ușor

Ziua 310 de război. În timp ce în Ucraina forțele ruse au bombardat masiv toate orașele mari, în Rusia, Vladimir Putin a promulgat joi o lege care pedepseşte actele de sabotaj cu sentinţe care pot ajunge până la închisoarea pe viaţă.

16:18 30.12.2022

Discuții Putin – Xi Jinping. Cooperarea militară și „provocările Occidentului”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat online, vineri, cu omologul chinez Xi Jinping, cele două părți căzând de acord cu privire la întărirea relațiilor bilaterale, transmite The Guardian.

Putin l-a invitat pe Xi Jinping în vizita la Moscova la primăvară și a subliniat importanța parteneriatului strategic între cele două țări în fața „tensiunilor geopolitice în amplificare”.

El a declarat că dorește întărirea cooperării militare dintre cele două țări.

Imagine de la discuția de vineri, 30 decembrie dintre liderul de la Kremlin, Vladimir Putin (dreapta), și cel de la Beijing, Xi Jinping.
Imagine de la discuția de vineri, 30 decembrie dintre liderul de la Kremlin, Vladimir Putin (dreapta), și cel de la Beijing, Xi Jinping.

Potrivit Reuters, Xi Jinping i-a spus liderului de la Kremlin că drumul spre discuții de pace cu Ucraina nu va fi unul ușor, iar China va continua să aibă o atitudine „obiectivă și corectă” în această chestiune.

Potrivit televiziunii oficiale chineze, liderul de la Beijing a subliniat disponibilitatea Rusiei înspre negocieri cu privire la Ucraina și nevoia ca cele două țări să colaboreze în chestiunile de politică externă.

14:31 30.12.2022

Rușii spun că au oprit atacurile forțelor ucrainene

Ministerul rus al apărării susține că toate țintele masivului atac cu rachete de joi au fost „neutralizate”, potrivit CNN.

„Atacul a dus la oprirea producției și întreținerii de echipamente și muniții militare, precum și la încetarea redistribuirii forțelor de rezervă ale Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunile vestice ale Ucrainei".

La rândul lor, autoritățile ucrainene au spus că au doborât 54 din cele 69 de rachete de croazieră trase de ruși și că au restabilit capacitatea energetică la câteva ore după atacuri.

13:21 30.12.2022

Rușii au atacat orașul Herson de 27 de ori

Forțele rusești bombardează fără încetare Hersonul, cu artilerie și rachete, lovind regiunea de 81 de ori joi, după cum a declarat Iaroslav Ianoșevich, șeful administrației militare regionale.

„Inamicul a atacat orașul Herson de 27 de ori. Obuzele inamice au lovit un magazin, instalații de infrastructură esențială, întreprinderi industriale, clădiri private și de apartamente", a declarat Ianoșevich, referindu-se la capitala regională.

12:08 30.12.2022

Armata ucraineana susține că a doborât în cursul nopţii 16 drone de fabricaţie iraniană

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 16 drone Shahed de fabricaţie iraniană în cursul nopţii de joi spre vineri, a anunţat Comandamentul Forţelor Aeriene ale armatei ucrainene, relatează CNN.

Dispozitivele aeriene explozive au fost trimise după ce în cursul zilei Rusia lansase unul dintre cele mai mari atacuri cu rachete împotriva Ucrainei de la începutul războiului.

Dronele de fabricaţie iraniană „au atacat Ucraina din direcţia sud-est şi nord. Pentru a depăşi sistemul de apărare aeriană al Ucrainei, inamicul a încercat să folosească albia râului Nipru", precizează un comunicat al Comandamentului Forţelor Aeriene.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG