Linkuri accesibilitate

100 de soldați ruși, atacați în timp ce-l așteptau de două ore pe comandant să le țină un discurs motivațional


Presupusul incident a avut loc în timp ce soldații au fost adunați și forțați să aștepte timp de două ore un discurs al unui comandant de divizie.Un milblogger spune că în atac au murit 100 de ruși și răniți alți 100.
Presupusul incident a avut loc în timp ce soldații au fost adunați și forțați să aștepte timp de două ore un discurs al unui comandant de divizie.Un milblogger spune că în atac au murit 100 de ruși și răniți alți 100.

Aproximativ 100 de militari ruși care s-au adunat pentru un discurs motivațional în apropierea frontului de est ar fi putut fi uciși într-un atac la începutul acestei săptămâni, stârnind furie printre bloggerii militari ruși.

Deși detaliile rămân neclare și neconfirmate, o serie de canale Telegram rusești au discutat despre atac, despre care spun că a avut loc lângă Kreminna, un oraș din estul regiunii Luhansk, unde au loc lupte grele.

Presupusul incident, despre care relatează The Guardian, a avut loc în timp ce soldații au fost adunați și forțați să aștepte timp de două ore un discurs al unui comandant de divizie.

Acesta a fost identificat ca Suhrab Ahmedov, al Armatei 20 de Arme Combinate de Gărzi, o figură controversată care a mai fost acuzat de moartea soldaților săi într-o ofensivă de anul trecut.

Potrivit bloggerului militar rus Rîbar, soldaților - care urmau să fie dislocați într-o ofensivă - li s-a spus să se adune pentru un discurs.

Timp de două ore, oamenii au stat într-un singur loc și au așteptat ca comandantul diviziei să țină un discurs motivațional. În schimb, aceștia au fost atacați de rachetele Himars și de artileria inamică.

Tragicul incident s-a petrecut în apropiere de Kreminna, într-una dintre diviziile care urma să intre în ofensivă.

Rîbar a adăugat că „au fost mai puține victime în câteva zile de luptă în direcția sud Donețk decât din prostia criminală a comandantului diviziei”.

„Dacă la mijlocul celui de-al doilea an de război există comandanți care duc coloanele pe front, fac ca personalul să formeze o grămadă mare și apoi așteaptă ca artileria inamicului să-i lovească, atunci comandanții aceia ar trebui împușcați în fața coloanelor, chiar dacă sunt colonei sau generali”, a spus alt blogger.

„Suntem în război cu propria noastră prostie și neglijență”, a spus altul.

Grupul de reflecție american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a inclus evenimentul în actualizarea zilnică a conflictului și spune că a observat ambele divizii ale Armatei a 20-a CAA, a 144-a și a 3-a divizie de puști motorizate, care operează în zona Kreminna în ultimele luni, dar nu a putut confirma care divizie a fost lovită de forțele ucrainene.

Un milblogger, adică un blogger militar, susține că în atacul ucrainean cu Himars au murit 100 de soldați ruși și au fost răniți alți 100, deși ISW nu a observat nicio confirmare vizuală a atacului sau a consecințelor acesteia.

Indignarea amintește de cazurile anterioare de acțiuni militare iresponsabile notabile ale Rusiei, care au dus la pierderi dramatice, în special lovitura ucraineană din 31 decembrie 2022 asupra unei mari concentrații de forțe rusești de la Makiivka, din regiunea Donețk.

„Totul s-a înroșit”: Rusia a lansat un atac mortal cu rachete de croazieră asupra Odesei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:39 0:00

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG