Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Zbaterea electorală a luat sfârșit, în tristețe și normalitate.


Așteptarea s-a terminat. Românii din diaspora au început să voteze. În țară, meșterii și femeile de serviciu trudesc de zor pentru amenajarea secțiilor de votare din grădinițe, școli și licee. Soarele mângâie formele generoase ale patriei, Ninel Peia, dispărut la Cluj, a fost găsit la Putna, unde a cerut binecuvântarea lui Ștefan cel Mare pentru a lua 0,5 %. Klaus Iohannis stă în poziția lotus și mai are puțin și levitează.

Totuși, sunt voci care spun că, într-un moment de maximă încordare, a fost surprins vorbind cu el însuși în fața oglinzii de la baie. În rest, e în stare de conservare a energiei mai ceva decât un călugăr budist bine antrenat. Dalai Lama ar fi auzit despre aceste performanțe remarcabile ale lui Klaus și, spun sursele noastre, ar dori să-l cunoască personal.

Undeva, într-un micuț ungher al internetului, Kelemen Hunor, Theodor Paleologu și Dan Barna au terminat singura dezbatere electorală. De fapt, a fost mai mult o zbatere. O mare tristețe în comparație cu live-urile psihedelice ale lui Cumpănașu. Mai mult ca niciodată se simte lipsa OTV-ului din peisaj. Un cuplu Cumpănașu – Diaconescu, asistați de Florin Condurățeanu și Tolea Ciumac ar fi fost aur în contextul actual. Și nici Corneliu Vadim Tudor nu mai e printre noi.

Am sărăcit mediatic, ne-au învins bucătarii, contorsioniștii și ciudații care umplu televizoarele smart. Am ajuns să ne uităm la aparate mult mai deștepte decât oamenii care apar în ele. Mergem la vot ca la groapă, cu capetele în pământ, triști și lipsiți de speranță.

Un singur om cântă în capot și nu-și mai vede capul de treabă. Este doamna Carmen Iohannis, care face și desface bagaje, probează ținute, comandă tricouri polo pe internet și vorbește ore în șir cu operatorii agențiilor de turism. Încă cinci ani la Cotroceni sunt după colț, așteaptă să fie adoptați de această familie serioasă, din Sibiu. Vor fi ani plini de concedii și excursii de neuitat. Câțiva terabiți urmează să fie umpluți cu fotografii și filmulețe exotice. Dacă totul decurge conform planului, Klaus Iohannis va conduce țara din poze.

La final aș mai adăuga gluma zilei pe Twiter: Județul Teleorman se repopulează. Se întorc secretarii de stat acasă.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG