Linkuri accesibilitate

Roșia Today despre Tăriceanu: „Cu cei de care am profitat, am fost mereu un yes man. Acum yes de la guvernare.”


De data asta Tăriceanu nu s-a mai răzgândit. Pleacă de la guvernare. Da' nu așa! De data asta chiar pleacă.

Aproape întreaga frumusețe a acestei plecări a stat în declarația Noricăi Nicolai, care a spus că în epoca Dragnea doar s-a mimat colaborarea cu PSD. Păi, stimată doamnă, voi ați mimat nu doar colaborarea, ați mimat guvernarea, ați mimat decența, onoarea, cinstea, bunul simț, ați mimat cam tot ce ar trebui să fie bun într-un politician care-și servește electoratul. Voi nu ați mimat protejarea interesului personal, ipocrizia, hoția și corupția. Deci, guvernarea voastră a avut și accente de autenticitate.

Iar acum, la încheierea exercițiului de pantomimă politică, reușit măiastru de ALDE, nici nu știm exact ce este în capul lui Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu. Ce-o urmări el mai exact cu această desprindere ilogică de guvernare? În acest sens, am convocat în regim de semi-urgență un conclav de analiști de pantomimă politică ca să vă punem pe masă cinci posibile ținte sau motive pe care le are Tăriceanu acum, când execută atât de artistic baletul despărțirii de partenerul de coaliție.

1) De fapt, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu este mare amator de divorțuri. Căsnicia cu actuala soție mergând bine, nu are de ales și, ca să-și satisfacă setea de divoț, se desparte de Dăncilă. Probabil, la ultima întâlnirea de ieri, i-a spus cunoscutele replici: „M-am gândit bine, ești prea bună pentru mine, meriți mult mai mult. Aș fi o frână în calea ta. Ești o femeie prea frumoasă și prea capabilă ca să te sacrifici pentru o căsnicie cu mine. Te respect prea mult ca să nu te părăsesc. La revedere, Vio!”

2) Tăriceanu urmărește să provoace alegeri anticipate. Acum ceva vreme, Norica a ieșit și a explicat că are dovezi clare că ALDE a fost furat la urne. De asta n-a prins pragul. Ce dovezi? A vorbit ea cu niște oameni, la un botez la care a fost cumătră, care i-au spus c-au votat-o. După sursele Roșia Today, aceiași oameni i-au spus și lui Tăriceanu să iasă de la guvernare, să stea un pic pe margine să se revigoreze, că la alegerile care vin, ALDE va rupe urnele. Deci, Călin ar ținti ca după alegerile generale să intre iarăși la guvernare, într-o nouă pantomimă și, eventual, cu o nouă denumire, PRO România.

3) O altă motivație la care ne-am gândit, e absurdă ce-i drept, dar nu mult mai absurdă decât gestul în sine al maestrului Călin. Se aude, pe surse, că Gigi Becali i-ar fi dat mulți bani pentru partid, ca să provoace zarvă în țară cu criza politică, Dumnezeu să se supere pe Parlament și Guvern, să-i uite pe politicieni și să-și întoarcă din nou fața spre echipa FCSB, pe care s-o ajute, să mai câștige niște meciuri, că altfel e dezastru, se duce naibii totul.

4) În efortul supraomensc de a găsi motivații cât de cât logice la spargerea coaliției PSD- ALDE, iată încă una, cu bataie mai lungă. Tăriceanu iese de la guvernare fiindcă vrea să meargă cu tot partidul în Brazilia, să stingă incendiile din pădurile amazoniene. Încălzirea globală e mai importantă decât orice. Călin este chiar așteptat la discuții de o delegație de crocodili și dinozauri amazonieni, dispăruți sau aflați pe cale de dispariție, care ar vrea să intre în ALDE. Motivul pare plauzibil.

5) O ultimă motivație posibilă pe care am identificat-o, fără să putem spune că este cât de cât realistă, ar fi următoarea: Tăriceanu, inspirat de gloriosul moment 23 August, când România a întors armele, a vrut să facă același lucru. A întors armele împotriva PSD-ului, intrând în alianță cu dușmanul de moarte al acestuia, Victor PROnta. Acum așteaptă să vadă cine va juca rolul dictatorului Ion Antonescu în toată această farsă. Crin Antonescu deocamdată doarme. El a întors pernele, nu armele.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG