Linkuri accesibilitate

Roșia Today.Poliția Română răspunde Poliției din Leipzig. Face o listă cu germanii care vin la furat din buzunare în județul Călărași


În concluzie, acuzațiile de rasism și intoleranță aduse poliției germane sunt mai degraba niște exerciții neinspirate de imagine pentru unii politicieni submediocri de la noi.
În concluzie, acuzațiile de rasism și intoleranță aduse poliției germane sunt mai degraba niște exerciții neinspirate de imagine pentru unii politicieni submediocri de la noi.

Poliția Română: „ Dacă Poliția germană a cerut evidența românilor cazați la ei, facem și noi o listă cu germanii care vin la furat din buzunare în județul Călărași. Uite așa!”

Poliția din Leipzig a cerut hotelerilor din oraș să anunțe atunci când au cazați români. Fără să fie cazată în Leipzig, Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și-a anunțat lumii întregi îngrijorarea pentru discriminarea la care am fi supuși noi, urmașii urmașilor lui Ștefan cel Mare. Viorica Dăncilă a devenit brusc îngrijorată de îngrijorarea Nataliei Intotero și, tot așa, foarte probabil, și Petre Daea este îngrijorat de soarta cormoranilor români care ajung la Leipzig.

Și dă-i, și luptă și circ și populisme! Numai că politicienii respectivi au uitat să specifice că acest demers a fost făcut de poliția din orașul german în contextul în care acolo a fost un mare festival muzical. Acesta a atras și foarte mulți hoți de buzunare români, care prin „munca și talentul” lor au făcut o imagine atât de frumoasă românilor, în general.

Roșia Today și-a activat câteva rețele de spioni din Germania, rămase și ruginite acolo din perioada Războiului Rece, și a aflat motivele probabile care au stat în spatele acestei situații.

1) Poliția germană vrea să știe care sunt românii cazați la hotelurile din Leipzig nu ca să-i discrimineze, ci ca să-i întâmpine cu un trandafir, o cutie de bomboane, o sticlă de riesling german, o strângere de mână, o plecăciune. E vorba aici doar de o hiper-ospitalitate nemțească, ca să se ștergă orice urmă de îndoială atunci când este vorba despre respectul și afecțiunea pe care le poartă poliția din Leipzig față de hoții de buzunare din România, iubitori de muzică.

2) Măsura are o explicație și pe linie fotbalistică. Există zvonul că Mihăiță Pleșan, eroul meciului amical câștigat cu ani în urmă de România în Giulești, cu 5-1, în fața Germaniei, s-ar afla la ei în țară. Nemții sunt dați peste cap de frica pe care o au de atunci.

3) Vă amintiți de vremurile glorioase de după Revoluție în care cetățeanul care se caza la un hotel din România primea la recepție, pe lângă cheia camerei, și becul aferent încăperii, deorece becurile se furau în draci? Este foarte probabil ca din hotelurile din Leipzig să fi dispărut becuri, proasoape, halate, papuci, oglinzi de baie, piese de mibilier sau tepetul de pe pereți fix din camerele ocupate de unii turiști români. Deci se prea poate ca Poliția germană să fie alertată în acest sens. S-a semnalat chiar cazul unui tânăr antreprenor din județul Vaslui, sosit aici, care a furat oglinda din baia hotelului și a montat-o ca retrovizoare la un BMW din 1991, cumpărat de român cu 14 euro. Practic, acea oglindă a triplat valoarea mașinii.

4) Unii români, mai ales cei plecați afară, sunt recunoscuți ca buni meseriași, faianțari, parchetari, instalatori și alte cele. Au fost semnalate cazuri în care, meșterii cazați în hotelurile din Germania s-au apucat să renoveze camerele de hotel. În câteva nopți de ședere aceștia înlocuiau, gresia, tapetul, ferestrele, instalațiile sanitare și electrice și lăsau lună în urma lor. Deranjați de astfel de surprize, fie ele și plăcute, polițiștii au hotărât să ne țină conaționalii sub observație.

5) Ultima ipoteză a agenților Roșia Today din Leipzig este că festivalul respectiv a avut o calitate artistică atât de scăzută, încât o parte dintre spectatorii români s-au supărat foarte tare. Ei nu au fost lasați să facă dedicații pentru rudele lor din sală sau de acasă, și , ca să-și recupereze banii plătiți pe transport și cazare, au inceput să fure din buzunare. De vină sunt așadar organizatorii festivalului pentru că nu au adus artiști valoroși pe scenă. Căci, se stie, atunci când la unii români le place un cântăreț ei aruncă cu bani pe scenă, iar când nu le place, îi recupereză cum pot.

În concluzie, acuzațiile de rasism și intoleranță aduse poliției germane sunt mai degraba niște exerciții neinspirate de imagine pentru unii politicieni submediocri de la noi.

Cam acestea au fost motivele adevărate și ascunse din spatele controversatei decizii. Nu vă mai amintim că a fost demantelată și o rețea de traficanți de vouchere de vacanță primite de bugetarii români. Asta a făcut ca, la un momenta dat, pentru un întreg week-end în două dintre cele mai tari hoteluri din Leipzig să se mute în întregime Primăria din Vaslui cu toți bugetarii ei, iar în celălat hotel întreg Consiliul Județean Dolj.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG