Linkuri accesibilitate

Roșia Today: Unde ești tu, Liviu Dragnea?


Roșia Today - Astăzi, fără Livache liber, asistăm la o dramă. Dăncilă ne-a epuizat și pofta de râs amar, Tăriceanu are carisma unui contabil prăfuit, Iohannis e incapabil să preia din atribuțiile de personaj politic ale lui Dragnea.
Roșia Today - Astăzi, fără Livache liber, asistăm la o dramă. Dăncilă ne-a epuizat și pofta de râs amar, Tăriceanu are carisma unui contabil prăfuit, Iohannis e incapabil să preia din atribuțiile de personaj politic ale lui Dragnea.

Presa românească se află într-o mare criză.

Din 1990 încoace, cu o mică excepție, pe timpul guvernării tehnocrate a lui Dacian Cioloș, a existat mereu câte un personaj politic central, care a format și, mai ales, deformat generații de jurnaliști. Iliescu, Năstase, Băsescu, Geoană, Ponta și Dragnea. Toți aceștia au ținut în spinare agenda zilei. Mulți au uitat cum se fac reportajele, anchetele, chiar interviurile. Așteptau cu gurile căscate să iasă omul și să nască știrea, evenimentul.

Astăzi, fără Livache liber, asistăm la o dramă. Dăncilă ne-a epuizat și pofta de râs amar, Tăriceanu are carisma unui contabil prăfuit, Iohannis e incapabil să preia din atribuțiile de personaj politic ale lui Dragnea. În zadar încearcă ziariștii să scoată vreun subiect din aparițiile lui. Omul pur și simplu nu poate. E sec și cumva prea normal. Și chiar dacă ar pleca într-o vizită oficială pe Lună, tot n-ar intra la „Breaking News”. De parcă nu era de ajuns că am rămas fără mână de lucru la lopată. Unde sunt vremurile când deschideai televizorul și, la aproape orice oră, asistai la o bălăcăreală politică live?

În locul corifeilor de partid, trași acum pe dreapta, am ajuns să discutăm toată ziua despre pedofili și criminali. Sunt prezentați cu un aer proaspăt, ca și cum ei au apărut recent în România. Criminali și pedofili am avut mereu, dar nu am avut suficient timp să le dăm importanță. Lipsa unor figuri importante în fruntea țării le face loc în casele noastre și viețile noastre. E momentul să reflectăm asupra mizeriei de sub preș. Fără să facem curat, bineînțeles. Cazul Caracal e un bun exemplu al felului în care reușim noi să aflăm adevăruri. De la dinozauri și până la Gheorghe Dincă, poporul nostru e învăluit într-un mare mister.

De asta ne-ar trebui urgent un Liviu Dragnea, pentru că altfel riscăm să ne prostim cu totul de atâta plictiseală.

Credem ca e rândul opoziției să livreze acum un personaj de gen. Noi îl așteptăm cu brațele, televizoarele și laptopurile deschise.

Acesta este un text satiric, iar opiniile ajutorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG