Linkuri accesibilitate

Roșia Today: După ce Dragnea a renunțat la mustață, Viorica Dăncilă își va scoate părul la licitație și Rareș Bogdan va renunța la calviție


După circul post-alegeri prezidențiale, unde USR tot înjură la Iohannis pe motiv că ei au luat bătaie de la Dăncilă, s-a așternut peste țară o liniște chiar mai asurzitoare decât liniștea de care am avut parte pe perioada campaniei. Frumos! Elegant! Relaxant! Noi, la Roșia Today, nu avem chef să ne consumăm neuronii cu polemici și isterii inutile.

Cu toate astea, un eveniment de anvergură planetară a zguduit viața politică din România: Liviu Dragnea și-a ras mustața. Ei, așa, da! Vedeți că s-a mai animat ambianța noastră politică. Vedeți că putem discuta serios subiecte cu adevărat importante?!

Ce-o fi pățit? A pariat pe rezultatul alegerilor, a pierdut, iar pedeapsa era să-și radă mustața? Sau poate a vrut să-și schimbe imaginea de bucurie că PSD-ul a facut mai puțin decât la europarlamentare?.

Dincolo de toate astea, un grup de analiști din rezerva noastră de cadre a analizat impactul geostrategic, geopolitic, macro-economic, socio-cultural și politico-administrativ al evenimentului de mare magnitudine care a fost raderea mustății lui Liviu Dragnea. Iată aici principalele consecințe ale acestei mișcări seismice:

1) După ce Liviu Dragnea a renunțat la mustață, Rareș Bogdan va renunța la chelie, ca să arate că PNL nu este cu nimic mai prejos față de PSD când e vorba de schimbări în bine. Și, ca să arate că poate fi chiar mult peste, Rareș ia în calcul să-și dea jos și batista de mătase din piept.

2) Viorica Dăncilă o să renunțe la coafura de neînțeles. Își va scoate părul la licitație, iar banii îi va dona unor cămine de copii, după modelul Madonn„ei care își vinde pantofi sau sutiene de scenă pentru strângere de fonduri caritabile. Mai mulți artiști plastici au anunțat că vor să facă o statuie cu coafura doamnei Vio. O variantă propusă a fost ceva gen Cartoful în țeapă din Piața Revoluției care să poarte o perucă cu pieptănătura respectivă. Altă propunere a fost un fel de Coloana infinitului din cocurile doamnei fost premier. Având însă în vedere că acea coafură acoperea o minte destul de mică se are în vedere realizarea unei Coloane a infinitului mic, nu a infinitului mare.

3) Iohannis a anunțat că, după ce Dragnea a renunțat la mustață, el va renunța la tăcerile lui lungi, nesfârșite. Dar ni s-a transmis de la stafful de campanie că, deocamdată, Președintele nu vrea să vorbească deloc despre asta.

4) Maurice Munteanu de la „Bravo, ai stil!” a analizat ținuta lui Dragnea la prima ieșire publică din pușcărie și a ajuns la concluzia că tendințele din acest sezon spun că mustața grizonantă merge asortată doar la puterea absolută, așa că Dragnea s-a dovedit inspirat că a renunțat la mustață, după ce a căzut de la putere. Bravo, Liviu, ai stil! Tot Maurice Munteanu a declarat că nu știe foarte exact care sunt tendințele în modă pentru sezonul toamnă-iarnă-primăvară-vară- toamnă-iarnă-primăvară-vară- toamnă-iarnă-primăvară-vară și tot așa până la trei ani jumătate, cât are Dragnea de executat.

5) După ce a fost acuzat că este arogant, iar el s-a scuzat că impresia de aroganță este creată de înălțimea sa, nu de prestație, Dan Barna a anunțat că va renunța la 20 de cm din înălțimea lui de peste 1,90, ca să se miște printre alegători normal, cu un liniștitor 1,75 cm, un fel de înălțime medie a românului. Și dacă nici asta nu este de ajuns, Barna a anunțat că va merge în genunchi, mai ales pe lângă Dacian Cioloș, care acum vrea să ia șefia USR-Plus.

6) Gabi Firea a anunțat că renunță să mai dea căldură bucureștenilor, așa că îi îndeamnă să-și lase mustăți și bărbi, ca să reziste mai bine la frigul din apartamente.

7) Norica Nicolai a anunțat că nu renunță la mustața care a făcut-o celebră în politică la orice ar fi.

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG