Linkuri accesibilitate

Exclusivitate Roșia Today: Lacrimi, supărare, amenințări directe. Fără milă. Stenograma CEX în care a demisionat Dăncilă este aici.


Roșia Today, ca musca pe perete la CEx-ul PSD

Reporterii Roșia Today au reușit din nou imposibilul: au intrat în posesia stenogramei de la ședinta CEX în care Viorica Dăncilă a demisionat.

Publicăm mai jos extrase cu principalele momente ale întrunirii extrem de tensionate, pe alocuri cu momente de violență verbală și chiar fizică.

Viorica Dăncilă – (...) Rog stați jos și nu mai bateți din picioare, doamna Firea. Nu suntem în hol la primăria din Voluntari.

Marian Oprișan – Așa-i, ai dreptate Viorico. Firea e o securistă care te-a îngropat în campania electorală. N-a tras deloc pentru tine. Dimpotrivă, a mers pe mâna neamțului!

Gabriela Firea – Îmi fac cruce cu ambele mâini și jur pe Brâul Maicii Domnului, când o să-l aducă soțul meu la catedrala din Voluntari, că am fost corectă. De ce mă jigniți așa urât, domnule Oprișan? (incepe să plângă) Uite, chiar acum mă duc să-l sun pe Pandele... Nu pot suporta o astfel de mârlănie.

Firea: Sunt emotivă
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00

Marian Oprișan – Poți să-l suni și pe Sfântul Petru, tot securistă rămâi! Viorica Dăncilă – Haideți să ne calmăm puțin, domnule președinte Oprișan. Nu vă descărcați nervii pe doamna Firea. A fost operată, nu e corect. Trebuie să rămânem uniți în perspectiva alegerilor de anul trecut... Vă rog!

Cătălin Rădulescu (aka deputatul mitralieră) – De anul trecut, da? Adevărul este că noi PSD-ul am avut cea mai tută prim-ministră și candidată din ultimii 30 de ani...

Claudiu Manda – Cătălin, nu vrei să ieși puțin afară, să vezi dacă mai plânge doamna Firea?

Cătălin Rădulescu – Faci mișto de mine?! Vezi că am doi băieți la poartă care-i mănâncă palmele să-ți tragă două șuturi în fund. Claudiu Manda – Tu nu faci parte din CEX, n-ai drept de vot. Așa că lasă-ne.

Cătălin Rădulescu – Sunt aici în calitate de invitat. M-a invitat domnu' Dumitru Buzatu de la Vaslui.

Dumitru Buzatu – Nu-i adevărat! Nici nu-l cunosc pe ăsta. Ieși afară, nesimțitule!

Claudiu Manda – Să iasă toți intriganții și trădătorii care nu fac parte din CEX.

Codrin Ștefănescu – Dacă ies eu, înseamnă că trebuie să iasă trei sferturi din sală. Toți sunteți niște lepre. Dacă era Vadim șef la PSD, vă scuipa ca pe-o măsea stricată.

Dăncilă- Vă rugăm să părăsească sala toți care nu are dreptul să participe în sex, pardon, în Cex. ( jumătate din sala pleacă înjurând jumătatea care rămâne)

Lia Olguța Vasilescu – Aici trebuie să-i dau dreptate lui Codrin. Avem nevoie de o mână de fier în fruntea PSD.

Marcel Ciolacu – Așa ca mine, de exemplu. Am dat dovadă că pot fi dur ca un ciocan de spart nuci.

Viorica Dăncilă – Am observat, domnule Ciolacu. Ați fost dur doar cu femei neajutorate. Ați dat buzna la mine acasă, m-ați încuiat în baie și m-ați amenințat că mă agățați în cuier dacă nu demisionez. Sunteți un misogin și un ordinar, recunoașteți!

Marcel Ciolacu – Dacă mă uit mai bine la procentele tale, Viorico, îmi dau seama că nu am fost suficient de ordinar pe cât meritai.

Viorica Dăncilă – Pe mine m-au distrus serviciile lui Iohannis și baronii locali care n-a tras pentru partid. Domnule Buzatu, de ce m-ați făcut să plâng la telefon când v-am rugat duminică să ieșiți din casă și să mă votați?

Dumitru Buzatu – Mă uitam la meci, doamna Viorica. Și oricum, vasluienii nu vă înghit, să știți, de aia nu v-au votat.

Viorica Dăncilă – De ce nu mă înghit?!

Dumitru Buzatu – Pentru că i-ați numit „ăștia”. Vasluienii sunt plecați 90 la sută în Italia. Restul erau prea beți și n-au mai ajuns la vot sau l-au votat pe Iohannis că era primul pe listă.

Marcel Ciolacu – Haideți să n-o mai lungim că așteaptă presa afară. Dă-ți demisia, Viorica. Te pun parlamentar pe liste, poziția a 8-a, șefă la femei și îți cumpăr cinci broșe de plastic din Milano când plec în delegație cu colegii de la Cameră.

Viorica Dăncilă – N-am nevoie de broșe! Să le dai la amantele tale din Buzău.

Mihai Fifor – Eu îmi dau demisia din CEX, doamna Dăncilă. Eugen mi-a spus că la fel procedează și el.

Eugen Teodorovici – Băi, ești cretin?! Când ți-am zis eu asta, șobolanule?! Vrei să-ți dau două palme?

Mihai Fifor – Mi-ai spus adineauri, la ureche, narcisistule.

Eugen Teodorovici – Doamna Dăncilă, dragă Viorica, asistăm la o lovitură de partid, la un puci al juntei conduse de Ciolacu și Stănescu. Nu te lăsa indusă în eroare de acești nenorociți care joacă la două sau trei capete! Rezistă, te rog eu! Amândoi putem reforma PSD-ul mai repede și mai bine decât a reformat Gorbaciov URSS-ul.

Viorica Dăncilă – Vorbele tale mă face să plâng din nou, dragă Eugen. Te rog dă-i drumul lui Mihai, nu-l mai strânge de gât. Nu vreau să avem morți, răniți sau dispăruți în cadrul CEX. Lăsați-mă să spun Tatăl nostru și după aia vă comunic ce am hotărât în legătură cu demisia.

Marcel Ciolacu – Tatăl Nostru care ești în ceruri...

Marian Oprișan – Marcele, nu fi nesimțit, las-o pe ea, nu-i sufla, să vedem ce iese! Stenograma continuă cu cuvinte dure, tăioase, care nu pot fi reproduse, rostite mai mulți membri PSD. Zgomotele de pe înregistrarea audio sugerează că a fost vorba și de bătaie spre finalul discuțiilor.

Deznodământul îl știe toată lumea: Dăncilă a demisionat la ”rugămintea colegelor din PSD”, făcând loc unei generații de politicieni care pretind că ar fi capabili să reformeze PSD.

Rămâne de văzut când va începe, cât va dura și în ce va consta mult-așteptata reformă. La revedere, Dăncilă, bun venit Ciolanu, pardon, Ciolacu!

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG