Linkuri accesibilitate

Ultima oră. Exclusivitate Roșia Today: Dezbatere Dăncilă-Iohannis la Teatrul Țăndărică


Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, într-o confruntare imaginară, moderată de Roșia Today
Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, într-o confruntare imaginară, moderată de Roșia Today

Reporterii Roșia Today au reușit imposibilul după o discuție cu cei din staff-ul de campanie al PNL, care și-au dat acceptul pentru o confruntare netelevizată între Klaus Iohannis și Viorica Vasilica Dăncilă. Dezbaterea de mai bine de 20 de minute s-a desfășurat în sala mică a Teatrului Țăndărică, unde, din pricina numărului redus de locuri, sala are șase locuri, au fost prezenți doar Gabriela Vrânceanu Firea, Lia Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu (din partea PSD), respectiv Ludovic Orban, Rareș Bogdan și Raluca Turcan (din partea PNL).

Vă prezentăm mai jos, în exclusivitate, transcriptul mult-așteptatei dezbateri electorale „moderate” de... Roșia Today.

Moderator: Stimați candidați, vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Vă rog să vă scoateți căștile din urechi, să închideți telefoanele mobile, tabletele și orice dispozitive care v-ar putea crea un avantaj nemeritat. Iată prima întrebare: pe cine ați suna prima dată în eventualitatea în care Doamne ferește am fi atacați de ruși? Pe Donald Trump, pe Kim Jong Un sau pe Angela Merkel?
Dăncilă: Pot să răspund eu până îi suflă cineva din public lui Iohannis?
Moderator: Vă rog.
Dăncilă: Cu Viorica Vasilica Dăncilă președintă la Cotroceni n-o să ne atace niciodată rușii. Ne atacă rușii dacă, Doamne ferește, câștigă alegerile un bărbat leneș și fricos, înalt ca bradul și... știți dvs continuarea.
Iohannis: Despre mine vorbiți?! Mai bine răspundeți care este volumul cercului, că cu aria ne-am lămurit. Cum vreți să conduceți țara fără să știți aria, perimetrul și volumul cercului?
Dăncilă: Eu am spus că am dat meditații la matematică, dar nu am precizat clasa. Am făcut meditații cu copii mici, de 6 ani, din clasa pregătitoare, care confundă cercul cu pătratul.
Moderator: Mulțumim pentru explicații, trecem la întrebarea cu numărul doi...
Dăncilă: Înainte de asta, să ne răspundă domnul președinte de ce este misongin cu femeile și ne tratează ca pe niște sergenți de la SPP, care să-i ducem noi paltonul?
Iohannis: Așa am considerat eu că este mai bine.
Dăncilă: Poftim răspuns! Mai ești și arogant în afară de leneș, fricos și misongin.
Moderator: Întrebarea următoare este foarte grea. Să presupunem că o să pierdeți alegerile. Care credeți că ar putea fi principalul motiv al dezastrului?
Iohannis: Cred că aș considera că sunt prea bun pentru această țară, dacă românii nu mă vor. Oare sunt prea înfumurat?
Dăncilă: Asta-i bună! Cu mine vorbiți?! Este ca și cum v-aș întreba eu dacă sunt gospodină și analfabetă funcțional!
Moderator: Ne puteți răspunde și dvs, doamna Dăncilă? Ce veți face în eventualitatea în care veți pierde. Primul lucru...
Dăncilă: Voi merge la mănăstirea la care am donat trei ceasuri de firmă, două broșe din aur și o sumă importantă de bani ca să cer înapoi această donație neinspirată. Dumnezeu te ajută dacă ești credincios, nu dacă arunci cu bani la biserici. Apropo, domnule Iohannis. Mergeți la biserică de ochii lumii sau chiar sunteți credincios și vă faceți cruce înainte de culcare?
Iohannis: Sunt foarte credincios.
Dăncilă: Și în ce credeți? În statul paralel?
Iohannis: Acest atac murdar, sub centură, nu vă aparține. Recunosc stilul lui Codrin Ștefănescu. El v-a învățat cum să mă loviți.
Dăncilă: Nu-i adevărat. Mințiți ca un profesor de fizică evazionist care sunteți. Ați plătit taxe pe meditațiile alea?
Iohannis: Am plătit cum ați plătit și dvs taxe pe meditațiile la matematică.
Moderator: Să trecem mai departe cu următoarea întrebare comună pentru cei doi candidați. Cum v-a ajutat familia să treceți peste momentele dificile din această campanie electorală?
Iohannis: Pe mine soția, Carmen, m-a dus în fiecare seară la un film, ca să mă destind.
Moderator: Ați urmărit același film în fiecare seară?!
Iohannis: Da...
Moderator: Ne puteți spune despre ce film e vorba?
Iohannis: Joker. Îmi place cum râde...

Dăncilă: Știu că vreți ca partidul meu să dispară, dar România nu este formată decât din fizicieni, astronauți, cercetători, femei de serviciu și filosofi. Mai are și muncitori, fotbaliști, țărani și pensionari care trăiesc fericiți și fără ca ei să știe teorema lui Pitagorea. Degeaba cunoști pe de-a rostul teoreme și formule matematice dacă nu te duce capul la comisioane când licitezi o autostradă sau un spital regional, de exemplu. Am dreptate?
Iohannis: O să vedeți la vot câtă dreptate aveți. Toate casele de pariuri v-au dat pe locul doi. Dragi romani, să pariați pe Vasilica Dăncilă este ca și cum ați paria pe un cal mort. Un vot inutil. Nu vă alegeți nici măcar cu potcoavele.
Moderator: Iată că timpul alocat dezbaterii s-a scurs mult mai repede decât ne așteptam. Stimați invitați, vă rog să le adresați un ultim mesaj alegătorilor, înainte de votul de duminică.
Iohannis: Îi rog pe români să iasă din casă și să voteze normalitatea. Și aici nu mă refer la actul normal, aproape firesc, dintre un bărbat și o femeie, ci la normalitatea ca eu să fiu Președinte, și nu Viorica. Vă aștept la urne!
Dăncilă: Eu decât atât mai doresc să vă spun: sunt mai bună decât Iohannis, chiar dacă unele formule din școală mă depășește. S-a dovedit de atâtea ori, cum este cazurile Cristi Borcea, Vali Vijelie sau Gigi Becali, că nu-ți trebuie școală multă să reușești în viață. Trebuie decât determinare, muncă și iubire de aproapele tău. Votați Viorica Vasilica Dăncilă, o femeie pentru fiecare român!
Acesta este un text satiric, iar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG