Linkuri accesibilitate

Roșia Today. Tăriceanu: „Kovesi să înceapă arestările prin UE”


De când s-a aflat că Laura Codruța Kovesi va fi noul procuror-șef european, Călin Popescu Tăriceanu nu mai are somn. Nu că ar fi dormit prea bine în ultima vreme, de când cu trădările din ALDE. Contactat de Roșia Today, acesta a continuat atacurile asupra Codruței.


Călin Popescu Tăriceanu: „Am scris pe Facebook că numirea doamnei Kovesi în fruntea Parchetului european reprezintă triumful mediocrității. Dar să știți că am și speranțe legate de mandatul acestei doamne la conducerea procurorilor din UE. Am convingerea că Laura Codruța Kovesi își va păstra ritmul de lucru cu care ne-a obișnuit în țară. Mă aștept să văd arestări ale politicienilor din Spania, Franța, Italia, Ungaria, Polonia. Sunt sigur că vom vedea președinți de mari companii multinaționale plimbați cu cătușele prin fața reporterilor.

Aș vrea să văd că închide clubul PSG, care încalcă fair-play-ul financiar an de an fără să pățească nimic. Doamna Kovesi să se ducă cu mascații peste Messi, Ronaldo și Neymar, evazioniști extrem de cunoscuți. Pe prințul Charles să-l ia la mână pentru retrocedări dubioase la Viscri. Să ia la puricat casa regală britanică, să vedem daca regina Elisabeta fuge în Costa Rica. Chiar dacă nu am simpatizat-o niciodată, am încredere în ea și sper că va lupta și împotriva corupției din Uniunea Europeană. Și primul pe care aș vrea să-l aresteze este turnătorul Traian Băsescu.”

Viorica Dăncilă, deși ocupată cu campania electrorală, și-a găsit timp să ofere o scurtă declarație pentru Roșia Today, pe aceeași temă:

„Nu știu dacă e bine sau dacă e rău că doamna Kovesi a fost numită unde a fost numită. E treaba ei. Tot ce pot să spun este că românii o duc mai bine și că am mărit salarii, pensii, am crescut nivelul de trai. Nu este adevărat că am îndemnat ambasadorul României la UE să voteze împotriva doamnei Kovesi. Eu i-am zis ambasadorului României la Sofia să voteze împotrivă, nici nu știam că avem ambasador la UE. Dar bine că acum știu, mai ales că e o informație foarte utilă pentru când voi deveni președinta României.”

Aflat în penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea ne-a spus:

„M-am rugat zi și noapte ca această femeie să ajungă unde îi este locul, ca și mine. Cred că Dumnezeu m-a auzit. Pe această cale îi transmit multă sănătate și succes. Și sper să nu uite că, dacă nu eram eu, ea nu ar fi avut șansa să se remarce așa de tare. Cu alte cuvinte, am și eu un merit la această izbândă a justiției din România”.

Acesta este un text satiric, iar opiniile exprimate de autori nu coincid, nepărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG