Linkuri accesibilitate

Rovana Plumb figurează pe lista oficială de comisari europeni acceptați de Ursula von der Leyen


Romania- Rovana Plumb, minister of Transports, Bucharest
Romania- Rovana Plumb, minister of Transports, Bucharest

După mai multe speculații potrivit cărora candidatura Rovanei Plumb ar fi fost respinsă de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-un comunicat al Comisiei Europene, europarlamentarul social-democrat figurează pe lista oficială dată publicității de Bruxelles.

„Președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a dat acordul pe draftul listei de comisari desemnați care i-a fost furnizat de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine duupă o serie de interviuri oficiale pe care președinta aleasă Ursula von der Leyen le-a avut, în decursul ultimelor săptămâni, cu fiecare dintre persoanele sugerate de către statele membre pentru a ocupa poziția de comisar”, este menționat în comunicatul Comisiei Europene.

În continuare, Consiliul Uniunii Europene trebuie să adopte lista, după care aceasta va fi publicată în Jurnalul oficial al UE.

Marți, președinta aleasă a Comisiei Europene va anunța distribuția portofoliilor și modul în care intenționează să organizeze munca viitoarei Comisii Europene.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG