Linkuri accesibilitate

Siegfried Mureșan: Momentul-cheie, psihologic, al audierii Rovanei Plumb a fost legat de informația că AEP nu returnează banii PSD


România trebuie să facă o altă propunere de comisar european după ce Rovana Plumb nu a primit un vot pozitiv în Comisia Juridică din Parlamentul European.
România trebuie să facă o altă propunere de comisar european după ce Rovana Plumb nu a primit un vot pozitiv în Comisia Juridică din Parlamentul European.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că momentul-cheie al audierii Rovanei Plumb a fost legat de faptul că AEP nu va mai returna banii cheltuiți în campanie de PSD. Informația a fost prezentată ieri în exclusivitate de Europa Liberă.

Rovana Plumb nu a reușit să convingă europarlamentarii că datele din declarația sa de avere sunt dincolo de orice îndoială.

„De o săptămână, Comisia juridică a Parlamentului European, care trebuie să examineze declarațiile de avere ale candidaților, a avut semne de întrebare privind declarațiile de avere ale Rovanei Plumb, neconcordanțele între declarațiile depuse în România și cele depuse la nivel european. Credite uriașe ale căror rate de rambursare depășeau veniturile oficiale, legale ale candidatului Rovana Plumb. I s-au cerut informații suplimentare. Nu a reușit să convingă membrii Comisiei Juridice și ca atare ieri a fost invitată pentru astăzi la o audiere excepțională”, a spus Mureșan pentru Europa Liberă.

Europarlamentarul a precizat că momentul psihologic al audierii Rovanei Plumb a fost legat de informația prezentată în exclusivitate de Europa Liberă privind nerambursarea sumelor din campania de la europarlamentare.

„A fost întrebată mai ales de creditele de la persoanele fizice, nu a reușit să convingă și de aceea membrii Comisiei au spus că nu e acceptată și au respins candidatura Rovanei Plumb. Acesta a fost momentul psihologic cheie al audierilor din următorul motiv: are de rambursat credite mai mari decât veniturile domniei sale și atunci europarlamentarii au spus astăzi, doamnă Plumb v-a apărut o gaură suplimentară de 200.000 de euro la buget fiindcă AEP a decis să nu ramburseze cheltuielile de campanie ale PSD, din cauza ilegalităților făcute de PSD, iar dvs nu vă veți recupera cei 200.000 de euro. Răspunsul Rovanei Plumb a fost <<nu știu despre decizia AEP, întrebați la partid>>. Vă dați seama că nici un europarlamentar nu a putut crede așa ceva, tema principala era tocmai averea doamnei Plumb. Dacă AEP spune că nu primești 200.000 de euro pe care îi așteptai, mă aștept să ai idee, știe asta fiecare român, a fost temă principală. Știrea dumneavoastră a contat în acest proces”, a dezvăluit Siegfried Mureșan.

Liberalul a subliniat că a existat și un al doilea vot în ceea ce o privește pe Rovana Plumb, dar cu 20 de voturi pentru și niciunul împotrivă, europarlamentarii au decis să nu o mai audieze pe Plumb.

Rovana Plumb a fost desemnată de premierul Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european, ea urmând să se ocupe de portofoliul Transporturilor. În urma deciziei din Parlamentul European, România va trebui să facă o altă propunere pentru funcția de comisar.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG