Linkuri accesibilitate

Sondaj IMAS: PSD nu reușește să depășească 24%


PSD nu reușește să depășească pragul psihologic de 24%, în ciuda campaniei anti-pandemie, arată un sondaj făcut de IMAS pentru luna iulie de IMAS, la comanda Europa FM, pentru alegerile parlamentare. Sondajul ia pentru prima oară în calcul USR PLUS ca alianță.

PNL este în creștere ușoară, fiind creditat cu 33,4%., după ce în luna mai înregistra cele mai puține opțiuni din acest an (32,6%), cu o scădere dramatică de 14,4%.

PSD, deși crește ceva mai mult, de la 21,9% în iunie la 23,4% acum, nu reușește să depășească pragul critic de 24%.

Pentru prima dată, sondajul include Alianța USR PLUS, care este creditată cu 17,2%. Luna trecută, USR avea 12,3% în sondaj, iar PLUS – 5,8%, dovedind că unirea unor partide într-o alianță nu înseamnă și suma procentelor cu care este creditat fiecare.

Pro România scade în această lună, după două luni în care s-a plasat peste 11 la sută, partidul lui Ponta primind 9,7% din potențialele voturi în luna iulie.

UDMR revine peste pragul electoral, cu 5,6%, după ce luna trecută înregistra doar 3,4%.

PMP coboară și mai mult sub pragul electoral: 3,9% în această lună, față de 4,7% în iunie.

ALDE scade la 3,4%, la jumătate față de scorul pe care-l avea în urmă cu un an (7,3% în iulie 2019).

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 10 – 29 iulie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută. Pentru realizarea acestui Barometru Europa FM s-a folosit metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sistemul CATI reprezintă o metodă de colectare a datelor de sondaj pe baza unui chestionar standardizat aplicat prin telefon persoanelor selectate aleator prin procedura RDD (random digit dialing).

În mai, PNL a înregistrat o scădere dramatică cu 14.4%, după ce în luna ianuarie, la două luni de la preluarea puterii și înainte de criza de coronavirus, înregistrase 47% din opțiunile de vot.

XS
SM
MD
LG