Linkuri accesibilitate

Spitalele private vor putea desfășura programe de rezidențiat, potrivit unei OUG pe care o va adopta Guvernul


Salonul unui spital nou

Guvernul va discuta marți proiectul unei ordonanțe de urgență care va permite ca toate spitalele, inclusiv spitale private, să poată desfășura programe de rezidențiat, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Până în momentul de față, asistam la monopoluri legate de rezidențiat în doar câteva centre universitare. Prin ordonanța pe care intenționăm să o dăm mâine, practic, permitem spitalelor militare, spitalelor județene, spitalelor private să poată să desfășoare programe de rezidențiat, astfel încât tinerii care sunt finanțați prin locurile obținute la rezidențiat să poată să facă practică în spitale”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a spus că examenul de rezidențiat, organizat pe 8 decembrie, s-a desfășurat „fără probleme”.

8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 pentru medicină, 1.740 pentru medicină dentară, 853 pentru farmacie) s-au înscris să participe, duminică, la concursul de intrare în rezidenţiat.

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunțat că toţi participanţii la concursul de intrare în rezidenţiat care vor avea punctajul mai mare de 60% vor beneficia de un loc”. Absolvenții își vor alege specialitățile în care vor activa.

Pentru prima dată, anul acesta examenul de rezidențiat a fost amânat trei luni de Guvernul Dăncilă. Examenul ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie. La momentul amânării, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, motiva decizia prin faptul că nu exista un ministru al Educației, semnătura acestuia fiind necesară pe 3 ordine de ministru comune.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG