Linkuri accesibilitate

Steve Bannon, grațiat de președintele american cu câteva ore înainte de expirarea mandatului. Mesajul de adio al lui Trump (Video)


Decizia a fost luată cu doar câteva ore înainte de expirarea mandatului președintelui american
Decizia a fost luată cu doar câteva ore înainte de expirarea mandatului președintelui american

Președintele Donald Trump i-a oferit clemență lui Stephen K. Bannon, fostul strateg-șef de la Casa Albă, acuzat că a înșelat mai multe persoane care au donat pentru construirea unui zid între Statele Unite și Mexic, conform oficialilor de la Casa Albă citați de New York Times.

Decizia a fost luată cu doar câteva ore înainte de expirarea mandatului președintelui american, efectul său fiind unul preventiv, conform presei americane. În cazul în care Bannon ar fi condamnat, clemența i-ar anula toate capetele de acuzare.

Donald Trump şi-a luat rămas bun. Ce mesaj a transmis

Donald Trump a ţinut ultimul discurs în calitate de preşedinte al Statelor Unite. Discursul înregistrat a fost transmis pe contul de Twitter al Casei Albe.

Trump a spus că se va ruga pentru succesul noii administraţii şi a evitat să pronunţe numele lui Joe Biden sau să recunoască victoria noului preşedinte. În schimb, acesta şi-a subliniat reuşitele din cei patru ani de mandat.

„Semenii mei americani, acum patru ani am pornit un efort uriaş naţional de a reconstrui ţara noastră, de a-i reînnoi spiritul şi de a readuce loialitatea Guvernului înapoi la cetăţenii săi. Pe scurt, ne-am luat misiunea de a face America mare din nou pentru toţi americanii. Îmi finalizez mandatul de al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, cu adevărat mândru de ce am realizat împreună”, a spus Donald Trump.

Trump a încheiat cu mulţumiri pentru familia sa şi pentru membrii cabinetului. „În primul rând, permiteţi-mi să îmi exprim recunoştinţa copleşitoare pentru iubirea şi suportul ei, spectaculoasei noastre prime doamne, Melania. Permiteţi-mi să împărtăşesc cea mai profundă apreciere faţă de fiica mea Ivanka, faţă de ginerele meu, Jared, şi faţă de Baron, Don, Eric, Tiffany şi Laura. Mi-aţi umplut lumea de lumină şi bucurie. De asemenea, vreau să mulţumesc vicepreşedintelui Mike Pence, minunatei sale soţii, Karen, şi întregii familii Pence”.

XS
SM
MD
LG