Linkuri accesibilitate

Rosia Today:Iohannis pus la zid după incidentul de Ziua Marinei. Cum ar fi reacționat Dăncilă, Barna, Cioloș în locul lui


Președintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei
Președintele Klaus Iohannis la Ziua Marinei

După ce un militar american a leșinat în timp ce Klaus Iohannis rostea discursul de Ziua Marinei, internetul a explodat de luări de poziție vehemente la adresa președintelui, acuzat de lipsă de reacție și, implicit, de lipsă de omenie.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Liderul PNL Ludovic Orban i-a luat apărarea, sugerând că Iohannis nu ar fi avut cum să observe incidentul, în timp ce mai mulți membrii ai guvernului, deși au văzut ce se întâmplă, au rămas impasibili.

Internauții și jurnaliștii s-au grăbit să distribuie filmulețe cu situații similare, în care Barack Obama sau Justin Trudeau au reacționat imediat atunci când în apropierea lor au avut loc evenimente similare.

Reporterii Roșia Today au încercat să afle cum s-ar fi comportat alți politicieni din România dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis. Iată reacțiile acestora, în exclusivitate:

Viorica Dăncilă: ”Dacă președintele Iohannis s-ar fi rugat mai mult la Dumnezeu, cu siguranță ar fi reacționat omenește, cu nu ură însoțită de solidaritate. Încă o dată domnul Președinte își arată capacitatea lui de om fără umanitate, fără reacții la suferințele semenilor, dar mai ales a militarilor americani care cade din picioare la datorie și ne apără cu vitejie atât pe calea apelor cât și pe calea aerelor. În locul lui Iohannis, aș fi scos din poșetă sticluța cu mir de la Mănăstirea Prislop și i-aș fi dat pe la nas doamnei leșinate. Aș fi ținut-o și în brațe până venea Raed Arafat personal s-o revigoreze, iar apoi i-aș fi propus să mă voteze președintă.”

Dan Barna: ”În niciun caz nu s-ar fi întâmplat să leșine un militar american de Ziua Marinei dacă eu aș fi fost președinte în locul lui Iohannis. Exclus! Mai degrabă sunt convins că aș fi leșinat eu în locul acelei doamne soldat, în spiritul consolidării parteneriatului strategic pe axa București-Washington. Chiar mă ofer voluntar să fac asta la următoarea manifestare care implică participarea forțelor armate americane. Dacă ajung președinte, acesta va fi unul din punctele mele principale din program, sa întăresc statul de drept începând cu statul în picioare.”

Rareș Bogdan: ” Am informații clare că e o capcană întinsă Președintelui. O mizerie făcută de niște minți bolnave. Cineva de la USR-Plus a convins-o pe americancă să leșine, bănuind că Iohannis nu avea cum să vadă incidentul, ca apoi fanii de pe Facebook ai lui Dan Barna să-l acuze pe președinte de lipsă de omenie. Foarte urât!”

Cătălin Ștefănescu: ”În primul rând nu este vorba despre leșin. Eu cred că de vină a fost discursul lui Iohannis. Au adormit și militarii în front căzând pe jos de ce interesant a fost. Și eu am căzut în casă și am spart televizorul cu capul, atât de tare și de brusc m-a luat somnul la acest discurs. De asta sugerez ca toți oamenii care îl urmăresc vorbind pe Iohannis, să stea neapărat jos, pe un scaun, pe o lădiță, sau întinși pe parchet, să nu adoarmă și, în cădere, să se lovească la cap, ca mine. ”

Dacian Cioloș: ”Cred că mi-aș fi dat seama din timp care dintre militarii americani se simte rău, cine are cădere de glicemie sau vertij. L-aș fi luat deoparte să-l tratez cu o Coca Cola, o înghețată, un whisky cu gheață, ceva rece oricum. Așa procedez de obicei cu colegii de la USR-Plus înainte de negocieri. Îi duc la un restaurant, pentru că nu vreau să-mi leșine în brațe când le spun câte locuri vrea Plus pe listele comune ale alianței”.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG