Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă: Vrem să inființăm Muzeul Holocaustului. Lângă Muzeul Antipa


Viorica Dăncilă vrea să-și țină promisiunea privind alocarea unui spațiu pentru Muzeul Holocaustului
Viorica Dăncilă vrea să-și țină promisiunea privind alocarea unui spațiu pentru Muzeul Holocaustului

Muzeul Holocaustului este susținut de guvern să primească controversatul spațiu din curtea Muzeului Național de Științe Naturale. Deja Ministerul Culturii și-a dat avizul în acest sens.

Prim-ministra Viorica Dăncilă a explicat sâmbătă că există două variante în acest sens și că urmează să fie adoptată o hotărâre de guvern în acest sens:

“E un lucru pe care l-am promis și pe care trebuie să-l ducem la bun sfârșit. Locația e identificată lângă Antipa, vom vedea dacă e o locație bună. Daca e o locație bună, acolo vom înființa Muzeul Holocaustului”.

Ministerul Culturii a precizat vineri că urmează să fie creat un complex muzeal care să cuprindă Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa şi viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România, pentru care se are în vedere locaţia existentă între Muzeul Naţional de Istorie Naturală «Grigore Antipa» şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român”.

La începutul lunii iulie, peste 50 de personalităţi ale lumii academice şi reprezentanţi ai societăţii civile au adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Viorica Dancilă şi ministrului culturii, Daniel Breaz în care au cerut păstrarea intactă a suprafaţei de teren care aparţine Muzeului Antipa din Bucureşti.

Propunerea ca Muzeul Holocaustului săfie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcutăde Institulul „Elie Wiesel”. Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa a înaintat un răspuns către Ministerul Culturii, prin care îşi manifestă opoziţia faţăde ideea înstrăinării a 45% din suprafaţa liberă de construcţii a instituţiei.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, directorul Muzeului Țăranului Român afirmă că între instituția pe care o conduceși Muzeul Antipa ar fi loc pentru un al treilea: „Nu știu dacă managerul Muzeului Antipa ar avea dreptul legal de a refuza o hotărâre a guvernului”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG