Linkuri accesibilitate

Washington Post: Huawei ar fi ajutat Coreea de Nord să-și construiască rețeaua wireless


Huawei se află sub sancțiunile SUA, din motive de securitate națională.
Huawei se află sub sancțiunile SUA, din motive de securitate națională.

Compania chineză de telecomunicații, supusă unor sancțiuni de către SUA, ar fi ajutat regimul nord-coreean să implementeze rețeaua națională wireless, timp de 8 ani, conform unor documente citate de Washington Post.

Huawei a intrat într-un parteneriat cu firma chineză de stat Panda International Information Technology, în mai multe proiecte din Coreea de Nord, pe parcursul a cel puțin 8 ani, scrie Washington Post, citat de Reuters.

Acest lucru ridică suspiciuni cu privire la regulile americane de control al exporturilor, pentru că Huawei folosește și tehnologie americană, care astfel a ajuns în Coreea de Nord.

SUA au pus compania chineză pe lista neagră, în luna mai, invocând motive de securitate națională. Măsura interzice companiilor americane să vândă componente către Huawei, fără o licență specială. Președintele Donald Trump a dat însă semne că ar putea să revină asupra măsurii, în încercarea de a încălzi relația cu Beijingul.

Huawei a răspuns oficial că nu are „o prezență de business” în Coreea de Nord, iar grupul chinez de stat Panda nu a putut fi contactat de Washington Post.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG