Cazul unui pacient ars în timpul operației la Spitalul Floreasca, în martie 2019, este anchetat penal

Spitalul de Urgență Floreasca din București

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-au sesizat din oficiu și au deschis, miercuri, un dosar penal în cazul unui alt pacient, operat în luna martie 2019, care a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale la Spitalul de Urgență Floreasca, potrivit unui comunicat de presă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a precizat că s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat, pe 7 ianuarie, concluziile anchetei în cazul pacientei arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca, în decembrie 2019, și a decis trimiterea, din nou, a Corpului de Control la spital pentru a clarifica și alte aspecte, inclusiv informația că a mai existat un astfel de caz.

„Acest protocol atipic a fost folosit la alți zeci de pacienți", a spus ministrul Costache, care a făcut un apel ca „toți pacienții care au suferit astfel de arsuri să le semnaleze".

Medicul Mircea Beuran, fost șef al Secției Chirurgie, ar fi folosit frecvent substanța puternic inflamabilă utilizată și în cazul pacientei arse în sala de operație, potrivit raportului prezentat de ministrul Victor Costache.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat, marți, din oficiu pentru vătămare corporală din culpă și urmează să stabilească împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment, informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

O pacientă de 66 de ani, arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca, a murit pe 30 decembrie, la Terapie Intensivă, la o săptămână de la intervenția chirurgicală.

Îți mai recomandăm Cazul Beuran. Operația n-a reușit și pacientul a murit. Malpraxisul, doar în instanță?