Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, vineri, că bilanțul cazurilor de infecție cu coronavirus a urcat în România la 3.183, fiind înregistrate 445 de cazuri noi doar în ultimele 24 de ore.
În prezent, în România există trei mai focare de coronavirus, a arătat Nelu Tătaru, la Suceava, Deva și Arad, dar în cazul ultimelor nu se impune încă măsura carantinei totale.
Ministrul Sănătății a mai arătat că a crescut capacitatea de testare de la un singur centru la 35, iar în țară urmează să ajungă și 20 de ventilatoare mecanice pentru pacienții aflați pe terapie intensivă.
Nelu Tătaru
-
Fiecare viață pierdută este o durere pentru familie și pentru noi cei care suntem responsabiliti de siguranța cetățenilor, transmit condoleanțe.
-
Sistemul medical trebuie să-și mobilizeze toata capacitatea, pentru că societatea se bazeză pe noi.
-
La nivelul DSP am găsit personal insuficient care nu a făcut față deciziilor ce trebuiau luate pe moment
-
Vom angaja încă 1000 de persoane în aceste structuri
-
Alte 1000 de persoane vor fi angajate la ambulanțe
-
Avem 3.183 cazuri confirmate cu coronavirus. Conform unui studiu al INSP până în 24 martie, din 10 martie trendul a devenit ascendent.
-
Vârsta medie a deceselor e de 66 de ani.
-
45,77% din totalul cazurilor au fost înregistrate ca urmare a unui contact apropiat
-
Avem 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva.
-
Voi merge în fiecare regiune pentru a remedia deficiențele
-
La Suceava lucrurile încep să se normalizeze, mâine începe testarea pentru tot personalul medical, se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time PCR.
-
Fonduri de 350 milioane de lei alocate de guvern către Ministerul Sănătății
-
208 milioane de lei au fost direcționați către secțiile de terapie intensivă
-
Unifarm a făcut distribuții pentru 153.000 combinezoane, 1.353.310 mănuși și măști, viziere, dezinfectanți, halate sterile, biocide.
-
Vor fi aduse în țară 200 de ventilatoare mecanice.
-
Au fost alocate 23 milioane lei pentru testări PCR. Au ajuns în țară încă 10 aparate prin Crucea Roșie.
-
Am crescut capacitatea de testare de la 1 centru la 35 de centre.
-
Avem medicația națională fără discontinuitate. Am primit hidroxiclorochină și alte medicamente. Am primit donație medicamente și tratamente.
-
Avem asigurat accesul pacienților infectați la tratamentul cu plasmă umană imună. Acum se lucrează la contractele de donație, medicamentele vor ajunge la Unifarm.
-
Am aprobat o hotărâre de guvern în care atât serviciile medicale, cât și contractul cadru s-au prelungit pe durata perioadei de urgență
-
În toate unitățile sanitare, posturile vacante pot fi ocupate de personal contractual
-
Medicina românească, întotdeauna europeană, a rezistat mereu. Nu a clacat.
-
Acest virus ne-a schimbat radical viața. Toți ne întrebăm cât va dura și când ne vom putea întoarce la normalitate. Nimeni nu are răspunsul.
-
(despre Țăndărei) - Fiecare focar e evaluat. Sunt mai multe focare mici. În contextul situației locale, se poate ajunge și la carantinare. Autoritățile locale trebuie să facă ce e necesar pentru a îi ține în case.
-
După vizitele în teritoriu am constatat discrepanțe între raportări și necesar. Am decis ca fiecare spital, prin DSP, să raporteze stocurile și necesarul. S-a luat măsura ca donațiile să meargă direct la spitalul care are nevoie.
-
Avem 1.600 de ventilatoare pe ATI, restul până 2.900 sunt în spitale mici. În două săptămâni e posibil să înceapă producția locală.
-
(despre interzicerea dreptului de practică a medicilor care demisionează) - Eu nu agreez, dar sunt discuții în acest sens. Sper că vor înțelege toți că România și-a pus speranța în noi.
-
(despre bonusul de 500 de euro promis de președintele Iohannis) - Nu aș spune bonus, ci spor de periculozitate, se impune. Toate cadrele medicale merită
-
Luăm în calcul schimbarea managerului DSP Arad
-
Doar 15% din cadrele medicale din spitalul Suceava sunt active. Vor fi testați toți în perioada următoare.
-
Noi avem 2.000 de paturi ATI pregătite. 56 de pacienți sunt în stare gravă, 10 au nevoie de ventilație mecanică.