Roșia Today: Nuțu Cămataru, maimuțele și politica

România este un loc în care orice se poate. Nu ne referim la faptul că Viorica Dăncilă este premier sau că țara nu are un guvern funcțional de atâta vreme, cu astea ne-am obișnuit. Ne-am obișnuit atât de tare că suntem deja plictisiți. De asta azi evadăm din lumea politică și ne concentrăm asupra unui singur personaj, Nuțu Cămătaru.

Știm despre el că este un cunoscut interlop, că a făcut pușcărie pentru tot felul de ilegalități, dar nu știam că are un suflet atât de bun și de mare și iubește atât de tare animalele încât si-a făcut gradină zoologică personală chiar la el în curte.

Țara i-a cunoscut urșii și leii. I-a văzut la televizor, i-a admirat, dar nu știa că binecunoscutul interlop are maimuțe. Una a umblat liniștită prin București și a alertat autoritățile. S-a trecut la controale. Și, surprinzător, în curtea lui Nuțu s-au mai găsit două maimuțe. Bonus, o cămilă.

Dar ce face Nuțu Cămătaru cu o cămilă? Sau cu niște maimuțe? Leii și urșii înțelegem că au un scop practic. Ei sunt ca niște angajați, ca niște muncitori care trudesc la afacerea familiei. Dacă îi bagi la o ecografie, credem că o ia razna aparatul de la câte ghiuluri și verighete scanează în burticile sărmanelor animale. Rolul lor este de a impulsiona clienții cu dificultăți la plata datoriilor. Și, la cât de bine îi merge lui Nuțu, se pare că își fac treaba foarte bine. Revenind la cămilă, ne e greu să credem că e închiriată vara, pe litoral, pentru poze. De mers cu ea la cumpărături, prin cartier, nu cred că e folosită. Poate, pur și simplu, Nuțu stă pe ea când se uită la meciuri, în sufragerie. Oricum ar fi, păcat că nu și-a luat și o girafă pe fruntea căreia să țină cheile de la seif.

Îți mai recomandăm Roșia Today a vorbit cu Dragnea în penitenciar: „Poate candidează Arsenie Boca și ne salvează pe toți”

Am citit recent că în lume au mai rămas doar două exemplare de rinocer alb. Ambele femele. Cu un mic efort, poate se găsește în curtea lui Nuțu și un mascul, și astfel mai rămân șanse pentru perpetuarea speciei. Ar fi o contribuție colosală la conservarea faunei acestei planete. Brusc, de la interlop, Nuțu ar trece în rândul marilor salvatori ai planetei. Ar putea scrie și un atlas, poate un manual de zoologie. Până se stabilește cărei „specii” de om aparține acest important personaj din Ferentari, recomandăm poliției și gărzii de mediu să fie cu ochii în patru. Dacă Nuțu se mută pe malul lacului Herăstrău, sigur și-a luat balenă.

Roșia Today și-a luat inima în dinți și l-a întrebat pe Nuțu Cămătaru, chiar în fața casei lui din cartierul Ferentari, ce o să facă cu maimuțele pe care le deține. Cu politețea caracteristică ne-a aruncat telefoanele cu care filmam peste gard, la urși, și ne-a spus: „Pe una vreau s-o bag în cursa pentru Cotroceni și pe cealaltă vreau s-o fac prim-ministru. Văd că cu oameni nu se poate, să încercăm și cu animale, poate reușim.”

Acesta este un text satiric, iar opiniile exprimate de autori nu coincid, nepărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Îți mai recomandăm Roșia Today: PSD lansează către politicienii Opoziției propunerea-memorandum „Guvernările trec, banii rămân”