Surse din Guvern pentru Roșia Today: „Până la urmă, credem că vom lua bani și de la cei care au furat zeci de milioane de euro.”  

Roșia Today - Așteptăm cu sufletul la gură să vedem cum guvernul nu va mai tăia nimic din pensiile speciale, dar va inventa niște taxe și impozite noi pentru cei cu venituri „nespeciale”.

Inevitabilul se produce. Banii promiși de actualii guvernanți în campanii nu prea se găsesc la buget. Cu patru luni înaintea alegerilor prezidențiale, minciunile încep să se deconteze. Mai rămâne ca statul să se împrumute la cămătari pentru acordarea de beneficii bugetarilor.

Noroc cu mințile luminate de la Palatul Victoria. Acolo se fac calcule non-stop, se scotocesc buzunare, se deschid seifuri rămase prin birouri încuiate de pe vremea lui Năstase. Cine știe, poate s-au uitat câteva valize pline cu bani care vor scoate din impas bugetul. Voinicul Teodorovici și tanti Dăncilă anunță zilnic scheme prin care mai corectează acolo unde s-a exagerat.

Și unde credeți că s-a exagerat? La pensiile speciale, doar nu la milioanele de plăvani care primesc pensii mărite cu care ating lejer limita supraviețuirii. După ani și ani de „ghilăneală”, niște moșuleți cu funcții foarte mari în trecut s-au trezit cu un punct roșu pe frunte. Statul vrea să le mai ia din pensiile îngrozitor de indecente. Cei cărora le aduce poștașul peste zece mii de lei pe lună sunt obligați să cotizeze pentru pensionarii săraci. Unsprezece mii pe lună e cam mult. Zece, nouă sau opt mii pe lună e chiar decent, mai ales dacă ai fost ceva director de institut de cercetat conuri de brad prin pădurea Băneasa. Cum ar fi un miting în Piața Victoriei, cu cinci mii de pensionari speciali turbați că li s-a tăiat o mie de euro din totalul de cinci mii? Iar supărarea deja este maximă. Amenințările curg. Nu vă atingeți de pensiile speciale că afectați independența justiției. Așteptăm cu sufletul la gură să vedem cum guvernul nu va mai tăia nimic din pensiile speciale, dar va inventa niște taxe și impozite noi pentru cei cu venituri „nespeciale”.

Tot în bătaia puștii se află și studenții. S-a constatat că gratuitățile la călătoriile lor cu trenul dau economia peste cap și aglomerează traficul pe calea ferată. Probabil că din această cauză, transportul feroviar începuse să nu mai fie impecabil de câțiva ani încoace. În plus, studenții sunt mai mult cu USR, deci merită să mai călătorească și ei pe banii părinților și ai bunicilor, dacă tot li s-au dublat salariile și pensiile.

O sursă din Guvern ne-a mărturisit că soluții de redresare a bugetului sunt. „De tăiat ar fi de unde, nu e problemă. Luăm din alocații, din indemnizațiile de mame, de la invalizi, de la veterani. Cum a zis și doamna Dăncilă, nu putem mulțumi pe toată lumea. Dacă se dovedește că nici așa nu facem rost de bani încât să ajungă la toți și să atingem un prag de sărăcie mediu acceptabil, luăm în calcul să luăm și de la condamnații pentru furturi de zeci de milioane de euro. Trebuie stabilit și acolo un plafon. Că nu poți să te duci la unul care abia a luat cincizeci de milioane, numai el știe cum, săracul, că te bate Dumnezeu.”

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă