Tatiana Țîbuleac este un nume care s-a impus rapid în literatura română contemporană. Născută la Chișinău în 1978, a publicat un volum de proză scurtă și două romane bine primite de critică și cititori. Stă la Paris, dar locuiește în limba română, atunci când își scrie cărțile.
Lavinia Braniște s-a născut și a crescut în Brăila, unde i-a și rămas inima chiar dacă a făcut școală la Cluj și București și acum este rezidentă a unor burse, după apariția romanului ei Interior zero (2016) în germană. Am stat de vorbă despre literatură și viață după seara de lectură de la Brno.
Drumul lui Marin Mălaicu-Hondrari către literatură a început cu emigrarea în Spania de unde a revenit ca poet, prozator și traducător. Primele cărți le-a scris acolo, dar le-a publicat în România. Am stat de vorbă cu el după seara de lectură din cadrul Festivalului de literatură de la Brno.
Drumul lui Marin Mălaicu-Hondrari către literatură a început cu emigrația în Spania unde s-a dus la cules măsline și munci necalificate și s-a întors ca poet și romancier, iubitor și traducător de Julio Cortázar și Federico García Lorca.
Dan Coman stă în Bistrița, departe de ochiul dâmbovițean al ciclonului literar, și scrie. Cărți despre marile ritualuri ale vieții, despre singurătate, despre pulsul lumii. Am stat de vorbă cu el despre singurătatea poetului într-o lume gălăgioasă.
Ioana Nicolaie și-a legat numele de cărți pentru și despre copii. Oamenii au multe de învățat de la copii, mai ales de la copiii care au fost ei înșiși. Viitorul proiect al scriitoarei este autobiografia anilor ei comuniști.
Scriitoarea Ioana Nicolaie și-a legat numele de cărți pentru și despre copii. Oamenii au multe de învățat de la copii mai ales de la copiii care au fost ei înșiși. Viitorul proiect al scriitoarei este autobiografia anilor ei comuniști. La Brno am stat puțin de vorbă despre literatură și copilărie.
Dan Coman stă în Bistrița, departe de ochiul dâmbovițean al ciclonului literar, și scrie. În principal, cărți despre marile ritualuri ale vieții, despre singurătate, despre pulsul lumii.
Istoricul Lucian Boia, prezent la Festivalul Lecturii de autor, ne-a vorbit despre mituri, propagandă și despre relațiile sale cu Securitatea.
Încarcă mai mult