Linkuri accesibilitate

Cazul Caracal: Desfășurarea evenimentelor în varianta procurorilor / La ora 03:15 „poliția anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu”


AMASP - Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor - a publicat, într-o scrisoare deschisă, un desfășurător al evenimentelor din Cazul Caracal, așa cum, afirmă AMASP, rezultă din datele culese de la procurori.

Miercuri, 24.07.2019 - ziua în care victima a dispărut

Joi, dimineața, 25.07.2019 - părinții victimei anunță poliția cu privire la dispariție

Joi, ora 11,00 - victima apelează Serviciul de Urgență 112 de mai multe ori

Joi, ora 15,30 - Dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal

Joi, în jurul orei 16,00 – procurorul emite ordonanța provizorie de interceptare si localizare pentru doua numere de telefon ce au rezultat din informații

Joi, ora 19,15 - este primită informația că victima ar putea fi in 3 locații dintr-o comună

Joi, ora 19,50 - sunt emise mandate de percheziție pentru cele 3 locații

Joi, ora 19,58 - se intră cu mandatele de percheziție în cele 3 locații

Joi, ora 19,58 - 21,00 - se efectuează cele 3 percheziții fără a fi identificată victima sau alte probe

Joi, ora 21.00 - vineri 02,00 - se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un presupus traseu al unui presupus făptuitor deoarece exista o informație despre un autoturism implicat într-o altă speța asemănătoare

Vineri, ora 02,00 - se identifică proprietarul autoturismului

Vineri , ora 02,00 - sunt trimise echipaje de poliție în zona de domiciliu a proprietarului, unde se constata ca nu exista nicio activitate

Vineri, ora 02,20 - sunt solicitate mandate de percheziție pentru locația suspectă si alte 2 posibile locuri

Vineri, ora 03,05 - sunt luate mandatele de percheziție de la instanță

Vineri , ora 03,15 - Politia anunță că nu mai are oameni disponibili la sediu

Vineri, ora 05,30 - se constituie echipa de polițiști

Vineri, ora 06,00 - se intră în locurile pentru care au fost luate mandatele de percheziție, inclusiv în locuința suspectului.

AMASP mai face și alte precizări în scrisoare:

  • datele cunoscute de procurori indică faptul că niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru că ar fi auzit țipete. În cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile și cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condițiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informații la 112 despre vreun service, ci doar a spus ca vede un copac, un gard roșu, un brad, câinii si un autoturism.

  • Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceștia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR.

  • De aceea, joi, un echipaj al Direcției de Operațiuni Speciale a venit de la București și la ora 22,00 a ajuns la fata locului in încercarea de a ajuta la localizare. La ora 23:00 nu se știa locul unde s-ar fi putut afla victima iar localizarea a fost făcută cu tehnica disponibilă, deficitară, aceeași ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii 3 ani.

  • La prima suspiciune cu privire la locul unde s-ar putea afla victima echipajele de poliție au fost trimise să facă investigațiile necesare iar procurorii au dat indicații ca la cel mai mic semn de activitate să intre. Niciun procuror nu a interzis polițiștilor să intre în locație, aceștia comunicând că nicio activitate nu se auzea și nu se observa în interiorul curții sau al casei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG