Linkuri accesibilitate

Victor Ponta, pentru Roșia Today: “Am pregătit deja un guvern din umbră și două guverne la soare, după ce moțiunea va trece.”


Domnul Micul Titulescu, zis și Victor Ponta, este pregătit să intre la guvernare deîndată. Probabil că soția i-a făcut deja câteva senvișuri și i le-a pus în pachețelul cu care va intra la guvernare. Ia fiți atenți ce a transmis dumnealui națiunii, lumii, Americii, Universului și galeriei echipei FCSB: “Dar, joi seară, la o oră după moţiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toţi foştii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate fără Dăncilă, Fifor. (...) Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază.

Să nu ne-o propună tot pe doamna Dăncilă. Să fie un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că sunt orgolii mari, dar pe care îl cunoaştem, îl susţinem toţi şi din PSD şi din Pro România. Este un om care a muncit în guverne.”

Sincer, noi nu prea am înțeles. Domnul Ponta, care este gata de guvernare chiar înainte să pice guvernul, are un om pregătit? Are doi? Trei? Opt? O fi existând în lumea asta cineva mai bun de premier al României decât dumnealui? Și mai avem și multe alte întrebări care ne macină vizavi de ziua de joi. Ce vor mânca în după-amiaza în care vor discuta propunerea de guvern cu PSD și ALDE?

Cu ce cravată va veni Ponta la negocieri. O să-i roage soția să-i calce pantalonii de trecut moțiuni de cenzură? Vor avea un premier pentru cazul în care cade moțiunea și unul pentru situația în care trece? Noi am vorbit cu câțiva analiști politici – atât din apropierea guvernului, cât și din apropierea Circului Globus care știu politică mai bine decât Petre Daea – și am auzit câte ceva despre oamenii pe care ar vrea să-i propună Victor Ponta în fruntea noului guvern.

1) Propunerea numărul 1 a domnului Victor Ponta este un technocrat: Nicolae Văcăroiu! Omul a fost la guvernare, cum se exprima Victoraș mai sus, și a condus executivul patru ani în cap. Copiii ăștia care ies la #REZIST poate nu au auzit de dumnealui, dar această tânără speranță tehnocrată a fost numit un “Hagi al finanțelor”. Punctele tari ale lui nea Nicu Văcăroiu? Notăm așa: a) nu mai bea; b) este pensionar deja și are mult timp liber; c) ține cu Rapid.

2) Adrian Năstase o eminență cenușie a PSD este următoarea propunere a lui Ponta. Iată ce îl recomandă pe domnul Năstase:

a) foarte priceput la tablouri și arme rare de vânătoare. Dacă era el prim-ministru când a făcut Cioloș cheta aia publică să cumpere cu nouă milioane de euro Cumințenia Pământului a lui Brâncuși, rezolvam în doi timpi și trei mișcări. N-am avut, noi, românii, noroc;

b) Are o soție mai bine îmbrăcată decât este acum Viorica Dăncilă;

c) Nu ar mai lua mită pentru că are destul;

3) În caz că trebuie să dăm dovadă că și femeile sunt reprezentate, Ponta a hotărât s-o propună și pe doamna Daciana Ponta. Avantajele competitive ale dumneaei sunt:

a) este soția lui Victor Ponta, deci nu va fi “conflictuală”.

b) este fiica socrului lui Ponta, deci va avea și susținerea unor membrii marcanți ai PSD;

c) este nora mamei lui Ponta;

4) Mihai Tudose este penultima propunere a liderului Pro România. Pe el îl recomandă următoarele:

a) a mai fost prim-ministru chiar din partea PSD, deci mai are cartela de la intrarea în guvern și cheia de la birou ceea ce va fi o cheltuială în minus.

b) ascultă orbește de șeful de partid care l-a numit, indiferent că partidul este PSD sau Pro România.

c) vom avea un mare avantaj și în caz de negocieri cu rușii, fiindcă poate să bea aproape cât ei.

5) Cu voia dumneavoastră ultimul pe listă, Ion Iliescu. Calitățile lui nea Nelu sunt deja știute de toată lumea:

a) și-a scos pietrele de la fiere;

b) este atemporal;

c) este sărac și cinstit, deci toate șpăgile le vor lua pesediștii bogați;

Așteptăm cu nerăbdare să vedem care dintre variante va fi anunțată de Victor Ponta joi, după votarea moțiunii.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorilor nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG