Linkuri accesibilitate

Şeful Statului Major al armatei SUA: Rușii se confruntă cu pierderi grele în Bahmut


Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum "extraordinar" de muniţie
Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat miercuri că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum "extraordinar" de muniţie

Şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a declarat miercuri în fața senatorilor americani că grupul de mercenari Wagner „suferă o pierdere enormă de victime în zona Bahmut”, în timp ce descrie bătălia pentru orașul din est drept o sacrificare pentru ruși.

Aproximativ 6.000 de mercenari ai grupului Wagner luptă în orașul Bahmut, din estul Ucrainei, a declarat generalul Mark Milley.

„Ei desfășoară operațiuni de luptă chiar acum în Bahmut. Probabil că sunt aproximativ 6.000 de mercenari și poate încă 20 sau 30.000 de recruți dintre care mulți provin din închisori”, a spus Milley.

„Și suferă un număr enorm de victime în zona Bahmut, ucrainenii provoacă multe morți și distrugeri acestor tipi”.

Milley a mai spus că ucrainenii apără eficient întreaga zonă, iar în ultimele 20-21 de zile rușii nu au făcut niciun progres în Bahmut, iar bătălia pentru Bahmut s-a trasnformat într-un măcel pentru ruși.

În același timp, generalul Mark Milley a avertizat că un război între Statele Unite şi o altă mare putere va antrena un consum „extraordinar" de muniţie şi că ţara ar trebui să se asigure că este pregătită.

„Nivelul incredibil de consum de muniţie" este o „mare lecţie" a conflictului din Ucraina care rămâne un „război regional limitat", a declarat generalul Mark Milley.

„Dacă ar fi un război în peninsula coreeană sau un război al puterilor între Statele Unite şi Rusia, acest consum ar fi extraordinar", a adăugat el.

„Încă mai avem de lucru pentru a ne asigura că stocurile noastre (...) sunt pregătite" pentru a face faţă oricărei situaţii, a afirmat Mark Milley.

Ucraina şi Rusia au folosit cantităţi foarte mari de muniţie de artilerie de când Moscova a invadat ţara vecină în februarie 2022, ceea ce provoacă îngrijorări legate de stocurile pe care le deţin Statele Unite, după ce au furnizat multă muniţie Kievului.

Un înalt oficial al Pentagonului, Gabe Camarillo, a afirmat cu o zi înainte că Statele Unite investesc pentru a produce mai multă muniţie de artilerie.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG