Linkuri accesibilitate

Mesaje de la președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu: Autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluțiile din Rusia


Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au reacționat, sâmbătă, cu același mesaj, cu privire la situația din Rusia.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au reacționat, sâmbătă, cu același mesaj, cu privire la situația din Rusia.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat sâmbătă pe rețelele de socializare cu privire la ceea ce se întâmplă în Rusia, în urma revoltei mercenarilor Wagner.

Klaus Iohannis a scris că autoritățile române e în contact permanent cu Aliații și monitorizează îndeaproape ceea ce se întâmplă în Rusia.

La o oră de la declarația lui Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu a venit și el cu aceeași declarație.

Pe contul de Twitter al Guvernului României a fost postată o declarație în care se spune că autoriotățile române monitorizează situația din Rusia, în cooperare cu forțele aliate. Marcel Ciolacu a precizat că e în permanentă legătură cu ministrul Apărării Naționale.

Declarațiile oficialilor români vin în contextul în care seful Wagner, Evgheni Prigojin, a îndemnat la revoltă împotriva conducătorilor armatei ruse și a intrat în orașul Rostov pe Don și înaintează spre Moscova.

Președintele Vladimir Putin a declarat, tot sâmbătă, că ceea ce face Evgheni Progojin este trădare și „cei care se fac vinovaţi vor fi trimişi în faţa justiţiei”.

Putin nu l-a numit direct pe Prigojin, dar a vorbit despre ambiţiile nemăsurate ale unora care au condus la „înaltă trădare”. Moscova și alte orașe ruse au luat măsuri antiteroriste.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG