Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski: Sistemele de apărare aeriană din SUA și Germania sunt „foarte eficiente”


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că scutul aerian al Ucrainei va garanta securitatea întregului continent.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că scutul aerian al Ucrainei va garanta securitatea întregului continent.

Ucraina înregistrează „rezultate semnificative” de la sistemele de apărare aeriană din SUA și Germania, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski, în ciuda valurilor de atacuri aeriene ruse despre care Kievul spune că au vizat civili și clădiri rezidențiale, relatează Reuters.

Rusia a raportat că a doborât o dronă care se îndrepta spre Moscova în al treilea astfel de atac într-o săptămână, în timp ce oficialii de ambele părți au declarat că Ucraina a lovit două poduri care leagă Crimeea de continent.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că scutul aerian al Ucrainei va garanta securitatea întregului continent. Zelenski a afirmat, în discursul său de duminică seară, că Ucraina are nevoie de forţă şi de concentrare maximă pentru a câştiga războiul.

În discursul său video de noapte de duminică, Zelenski a spus că sistemele avansate de apărare aeriană, inclusiv Patriot-ul construit de SUA și IRIS-T german, s-au dovedit „foarte eficiente” și „au dat deja rezultate semnificative”.

„Astăzi, am ascultat un raport privind utilizarea sistemelor avansate de apărare aeriană - Patriots şi IRIS-T, pe care le-am primit de la partenerii noştri - de către războinicii noştri. Sunt recunoscător fiecărei ţări, fiecărui lider care ne-a ajutat cu ele! Acestea sunt sisteme puternice, foarte eficiente... Deja există rezultate semnificative. Şi nu numai pentru Ucraina. Pentru că fiecare distrugere a rachetelor ruseşti pe cerul nostru, în special a rachetelor balistice lansate din aer «Kinzhals », cu care teroriştii ruşi se laudă de mult timp... Fiecare succes al războinicilor noştri este o reasigurare pentru lume că un stat terorist nu este capabil să submineze securitatea comună”, a spus Zelenski.

Zelenski a spus că Ucraina a doborât o parte semnificativă a atacurilor Rusiei în ultima săptămână, care au inclus 65 de rachete de diferite tipuri și 178 de drone de asalt, inclusiv 87 Shahed.

„Am reuşit să doborâm un număr semnificativ dintre ele. Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru ca scutul aerian ucrainean să fie doar mai puternic. Aici, pe cerul nostru, putem dovedi că teroarea pierde. Împreună putem dovedi acest lucru - toţi partenerii. Este foarte importantă poziţia responsabilă a fiecărui partener în ceea ce priveşte furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană şi rachete pentru aceştia”, a spus Zelenski.

XS
SM
MD
LG