Linkuri accesibilitate

Poliția de Frontieră: Captură record de medicamente ce conțin substanțe din categoria drogurilor de risc


Polițiștii spun că au fpcut o captură record de medicamente de mare risc.
Polițiștii spun că au fpcut o captură record de medicamente de mare risc.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet/ Dolj au descoperit mai multe cutii cu medicamente ce conţineau 1.186.785 de comprimate ce aveau ca substanţă activă alprazolam, ce se regăseşte pe lista drogurilor de risc.

Captura a fost făcută duminică în jurul orei 7, când bulgarul în vârstă de 52 de ani a intrat în vamă. Medicamentele erau ascunse într-un autocamion încărcat cu seminţe de floarea soarelui. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, seminţe de floarea soarelui şi cilindri hidraulici şi avea ca destinaţie Suedia.

Camionul era condus de un cetăţean bulgar, iar cercetările în cauză sunt continuate de procurorii de la servicul teritorial Craiova de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism( DIICOT). Bulgaruș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Poliștii spun că este cea mai mare captură de medicamente ce conțin substanță activă din categoria drogurilor de risc, valoarea de piată fiind estimată la peste 3 milioane de euro.

Poliștii au descoperit medicamentele în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, unde erau mai multe cutii cu medicamente.

„În urma controlului amănunțit s-a stabilit că pachetele respective conţineau 79.119 blistere cu 1.186.785 de comprimate, ce aveau ca substanţă activă Alprazolam, substanţă care se găseşte în Tabelul nr 3 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri”, arată Poliția de Frontieră într-un comunicat.

Toată cantitatea de medicamente a fost trimisă la laborator, iar rezultatul a fost pozitiv.

XS
SM
MD
LG