Linkuri accesibilitate

USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat candidații și programul alianței Dreapta Unită, pentru europarlamentare


Liderul USR, Cătălin Drulă (în centru), președintele PMP, Eugen Tomac (în dreapta) și fostul premier Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei au prezentat programul alianței Dreapta Unită.
Liderul USR, Cătălin Drulă (în centru), președintele PMP, Eugen Tomac (în dreapta) și fostul premier Ludovic Orban, liderul Forța Dreptei au prezentat programul alianței Dreapta Unită.

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat duminică lista comună de candidați și programul electoral al alianței Dreapta Unită pentru alegerile europarlamentare.

Evenimentul a avut loc după reuniunea Biroului Politic al USR, în care au fost votate formarea alianței, respectiv lista comună de candidați și programul electoral, pentru alegerile europarlamentare programate în luna iunie.

Alianța propune un program electoral pentru europarlamentare în 12 puncte, centrat pe ideea de România europeană și modernă.

„Ne uneşte astăzi dorinţa de a construi o forţă politică pregătită să câştige alegerile, să dea o nouă guvernare şi să modernizeze România. Vrem o Românie puternică în Uniunea Europeană. Iar o Românie puternică în Europa este o Românie liberală, deschisă şi modernă”, a spus liderul USR, Cătălin Drulă, citat de News.ro.

Potrivit lui, obiectivul alianței este nu doar să câștige alegerile europarlamentare, ci și să dea viitoarea guvernare.

„Ne propunem să dăm guvernarea următoare, să câştigăm alegerile şi vrem ca în 2024, la final de an, România să aibă în sfârşit la Cotroceni un om cu păsare de ţară, cu gândul, sufletul şi muncă, în fiecare zi, pentru modernizarea acestei ţări", a spus Cătălin Drulă, potrivit Agerpres, într-o conferință comună cu liderii celorlalte partide din alianță, cu ocazia evenimentului de duminică.

„Cred cu tărie că românii aşteaptă această alianţă de ceva timp, pentru că au nevoie de o alternativă, au nevoie să ştie că se poate trăi într-o Românie europeană şi modernă, care pune preţ pe munca cinstită, pe responsabilitatea faţă de banul public, pe predictibilitate şi meritocraţie”, a transmis liderul PMP, Eugen Tomac, cu ocazia evenimentului de lansare a programului comun al alianței.

Fostul premier Ludovic Orban, liderul formațiunii Forța Dreptei, a spus că România are nevoie de seriozitate și profesionalism, „nu de oameni care fac spectacole de circ în momentul în care îi întrebi de soluţii care stau în picioare.”

Alianța va dovedi, potrivit lui, că „este altceva, o soluţie de o calitate cu mult mai bună decât sunt în stare să ofere, în mod direct, PSD şi PNL sau, în mod indirect, prin pseudo-opoziţia AUR.”

Primele cinci, din cele 12 priorități din programul pentru europarlamentare al Dreptei Unite sunt:

  • România, cu adevărat în Schengen
  • Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare
  • Reforma statului şi anticorupţia vor continua
  • Democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă
  • Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene

Alte priorități vizează fondurile europene pentru modernizarea României, „unirea cu Moldova în Uniunea Europeană”, sprijin pentru agruicultură, dar și implicarea României în reforma UE.

În privința listei de europarlamentare, primele 8 locuri sunt ocupate, în ordine, de: Dan Barna, (USR) Vlad Voiculescu (USR), Eugen Tomac (PMP), Vlad Botoş (USR), Cristina Prună (USR), Violeta Alexandru (FD), Radu Mihail (USR) și Corina Atanasiu (USR).

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG