Linkuri accesibilitate

Coronavirus. Îmbolnăvirile scad în China, deși mor zilnic în jur de 150 de oameni


5 lucruri despre coronavirusul din China
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00

5 lucruri despre coronavirusul din China

Autoritățile din China au anunțat o scădere a cazurilor de coronavirus pentru a treia zi consecutiv, potrivit BBC. Oficialii chinezi au raportat duminica 2009 noi cazuri și 142 de morți la nivelul întregii țări.

În total, mai mult de 68.000 de oameni sunt infectați în China, dintre care 1665 au murit.

În afara Chinei au fost înregistrate 500 de cazuri în circa 30 de țări, iar patru oameni au murit în patru țări diferite: Franța, Hong Kong, Filipine și Japonia, iar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății sunt de părere că acest nou virus ar trebui să fie considerat „inamicul public numărul un al omenirii”.

Între timp, provincia Hubei rămâne izolată de lume de pestre trei săptămâni, numeroase oraşe din estul teritoriului chinez au luat măsuri de izolare drastică, iar la Beijing au fost înăsprite vineri restricţiile pentru a stopa răspândirea virusului.

Cotidianul oficial Beijing Daily a relatat că persoanele care nu se supun ordinelor guvernamentale de a rămâne în carantină la întoarcerea după sărbători vor fi pedepsite. Încă nu este clar cum va fi aplicată această măsură sau dacă restricţiile se referă şi la persoanele care nu sunt rezidente și la străinii care sosesc în China. ''De acum înainte, toţi cei care s-au întors la Beijing ar trebui să stea la domiciliu sau să se supună monitorizării de grup timp de 14 zile după sosire", a indicat grupul de lucru pentru prevenirea virusului în Beijing, citat de Beijing Daily.

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a declarat că ţara sa a luat măsuri decisive pentru combaterea epidemiei, multe depăşind reglementările internaţionale de sănătate şi cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). ''Prin eforturile noastre, epidemia este în general sub control'', a spus el, potrivit Reuters.

Virusul ucide aproximativ 2% dintre persoanele infectate, dar s-a răspândit mai rapid în comparaţie cu alte virusuri respiratorii care au apărut în acest secol

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că lumea trebuie să considere coronavirusul drept inamicul public numărul unu”, mai periculos chiar decât terorismul, a transmis Reuters, citând o declarație a directorului general Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul OMS a cerut unitate la nivel global pentru a preveni apariţia a mult mai multor cazuri şi a unor costuri mult mai mari”.

„Primul vaccin ar putea fi gata în 18 luni, așa că trebuie să facem totul astăzi, folosind armele disponibile pentru a lupta împotriva acestui virus, în timp ce ne pregătim pe termen lung”, a declarat directorul general al OMS, într-o conferință de presă susținută marți seara la Geneva, potrivit unui anunț oficial al instituției.

Principalul consilier medical al Chinei pentru COVID-19, Zhong Nanshan, a estimat că epidemia ar putea atinge un punct culminant până la jumătatea sau la sfârşitul lunii februarie".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG